Vineri,
12.08.2022
Cer Senin
Acum
11°C

Terra Building se alătură proiectului ”Ne jucăm și curățăm”, promovând educația și responsabilitatea față de mediu

Terra Building se alătură proiectului ”Ne jucăm și curățăm”, promovând educația și responsabilitatea față de mediu

În perioada 27 mai - 11 iunie cartierele Sibiului găzduiesc cea de-a treia ediție a proiectului ”Ne jucăm și curățăm”, eveniment educativ care promovează curățenia și colectarea separată a deșeurilor.

Însoțite de specialiști în salubrizare, personajele colectării separate: PetRică, BioRel, Mărie-Hârtie, Miticlă și Tanti Rezi, merg prin diferite cartiere ale orașului, unde vor lua parte la acțiuni de ecologizare și le vor arăta copiilor cu ajutorul tehnologiei 3D ce se întâmplă cu gunoaiele aruncate de ei.

Scopul proiectului este de a promova responsabilitatea socială și respect față de mediul înconjurător. Aceste valori se regăsesc și în cadrul Terra Building, motiv pentru care compania l-a ”adoptat” pe super-eroul Biorel - unul dintre protagoniștii campaniei “Și în gunoi sunt super-eroi”.

Biorel simbolizează deșeurile biodegradabile, adică deșeurile care colectate corect se pot întoarce în natură fără a afecta în vreun fel mediul înconjurător. Este cel mai bun exemplu despre cum cu toții putem avea grijă de Pământul pe care îl lăsăm copiilor noștri, cu păduri verzi, câmpuri fără gunoaie și ape limpezi. Pentru a reuși acest lucru este nevoie de implicarea noastră, a tuturor. Este nevoie de educație, informare corectă și atenție când ne debarasăm de gunoaie. Adesea e mult mai ușor să aruncăm în pubela neagră, fără să ne gândim că deșeurile care ajung acolo se pot întoarce în natură, sub forma unui compost, care este fertil și benefic solului” - au explicat oficialii Terra Building.

Următorul eveniment al proiectului ”Ne jucăm și curățăm, ed. a III-a”, este programat sâmbătă, 11 iunie, de la ora 10:00 în zona Lacului lui Binder din cartierul Țiglari.

Însoțiți de specialiști în salubrizare și experți în salubritate, părinții și copiii care doresc vor putea lua parte la câte o acțiune de igienizare și vor face curat la locurile de joacă, părculețe, zone verzi, apoi sunt invitați la o serie de evenimente interactive într-un stand special amenajat care promovează colectarea selectivă în Sibiu și păstrarea curățeniei prin exemple clare. De asemenea, cu sprijinul partenerilor proiectului vor fi numeroase surprize pentru cei mici.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus