Sâmbătă,
13.08.2022
Partial Noros
Acum
28°C

Colegiul Național „Octavian Goga” din Sibiu, locul 2 pe țară în finala concursului „Humanitas în licee”

Colegiul Național „Octavian Goga” din Sibiu, locul 2 pe țară în finala concursului „Humanitas în licee”

Colegiul Național „Octavian Goga” din Sibiu a obținut locul doi pe țară în finala concursului „Humanitas în licee”. 

Colegiul a fost reprezentat de elevele Karina Elena Bogdan, Gabriela Teodora Crișan și Teodora Gabriela Morar. Profesor coordonator a fost Ioan Adrian Neamțu, profesor de istorie.

Întrebările au fost concepute de scriitoarea Ioana Pârvulescu, urmărind cele mai importate evenimente, concepte și personalități care pot fi reținute citind Jurnalul scris de Mihail Sebastian între anii 1935 și 1944, volum publicat la Editura Humanitas, pe care echipele l-au avut în bibliografie.

„După o confruntare în care cele trei echipe s-au aflat constant umăr la umăr, echipa C.N.O.G Sibiu s-a clasat pe un merituos loc 2 pe țară, reiterând, astfel, performanța obținută cu zece ani în urmă de echipa Colegiului. Mulțumim tuturor pentru suport. O mică ezitare a făcut diferența, dar așa-i în orice competiție. Vom reveni la anul, mai puternici, mai determina(n)ți!” a spus profesor Adrian Neamțu.

Trofeul și premiul cel mare au fost înmânate de scriitoarea  Ioana Pârvulescu, secondată de directoarea colecției Raftul Denisei, Denisa Comănescu, precum și de Lidia Bodea, directorul editurii Humanitas, după un discurs în care filozoful Gabriel Liiceanu i-a felicitat pe câștigători, apreciind interesul pentru lectură și cunoaștere, efortul depus, și i-a îndemnat pe tineri să devină, la rândul lor, voci prin care să se propage, în rândurile generațiilor viitoare, pasiunea pentru citit.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Canaris

Acum 2 luni

Felicitări pentru toată echipa! Și pentru antrenorul echipei!
Raspunde

Trotineta

Acum 2 luni

Generațiile “educate” de scârbavnicul Liiceanu sunt categoric generații pierdute. Oare la Liceul Goga nu se predă și spiritul critic, caracterul, nu se cultivă și capacitatea de a distinge lichelele și a te feri de toxinele pe care le emană? Copiii ăștia n-au nici o vină dar voi, dascălilor, voi ce păziți?
Raspunde

Elev la Goga

Acum 2 luni

Domnule Trotineta, în acest comentariu vorbiți de Colegiul “Terezianum” pe care l-ați frecventat cu ardoare înainte de a vă face aurolac sau de Liceul Goga care a dat, împreună cu Lazăr și Bruckental elitele Sibiului? Dumneavoastră, mai mult ca sigur nu ați avut contact cu profesorii de Limba Română de la Goga (ex: Pircă sau Stoian) sau cu profesorii care predau materiile umaniste (ex: doamna Paula Ciucur, doamna Laura Dumitru, domnul Neamțu sau doamna Luca)… Vă garantez ca elev al acestui Colegiu că la toate orele acestor dascăli se predă spiritul critic și caracterul. PS: Ne dăm seama cine e adevărata licheea dintre domnul Liiceanu și dumneavoastrăcare comentați ba la articole despre trotinete, ba la articole despre performanța sibiană. PSS: Pentru propria dumneavoastră informație, domnul profesor din stanga si fata din mijloc sunt motive de mândrie pentru acest oraș pentru performanțele pe care le-au avut la O.N.I.
Raspunde

Trotineta

Acum 2 luni

Elevule, vezi că vorbești ce nu cunoști. S-ar putea să fii surprins dacă ai afla cât de departe te afli de adevăr. Dacă ești convins că Liiceanu e mare caracter nu faci decât să confirmi ce-am scris mai sus. Îmi pare rău pentru tine că ești necopt și nu pari să ai îndrumători care să-ți arate calea cea dreaptă. Ai destule căi să afli cine e domnul Liiceanu, fă-o. Ieși singur la lumină, nu rămâne ca râma.
Raspunde

Trotineta

Acum 2 luni

Domnilor profesori, cine are altă opinie decât un oarecare elev al dumneavoastră este neapărat aurolac? Cine nu a absolvit Goga sau Lazăr, ci Terezianum sau Carol e neom? Atât poate un elev al dumneavoastră? N-ar strica să mai reparați ceva la acești copii, atât cât se mai poate… Un fost absolvent de Goga
Raspunde

Emil

Acum 2 luni

Vrem o țara ca afara, fara ''lichelele'' canaliei Petrov in fața.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus