Vineri,
12.08.2022
Cer Senin
Acum
12°C

Data oficială pentru finalizarea lucrărilor pe Calea Dumbrăvii. Primăria detaliază stadiul lor

Data oficială pentru finalizarea lucrărilor pe Calea Dumbrăvii. Primăria detaliază stadiul lor

Noua dată pentru finalizarea lucrărilor pe bulevardul Calea Dumbrăvii, confirmată oficial de Primăria Sibiu, este 4 august 2022.

După mai bine de un an și trei luni de la începerea lucrărilor, firma care realizează lucrările a finalizat în mare parte execuția structurilor majore, concentrându-se în prezent pe detalii. Reporterul Turnul Sfatului a solicitat oficialilor municipalității sibiene o detaliere a stadiului lucrărilor, precum și data finalizării lor, mai ales că zona este una foarte circulată.

Redăm mai jos explicațiile Primăriei Sibiu:

”Execuția lucrărilor de modernizare a Căii Dumbrăvii a fost organizată pe tronsoane. Stadiul prezent al lucrărilor:

- tronsonul dintre str. Argeșului și str. Bahluiului este finalizat ca structură, urmând să se toarne stratul de uzură pe carosabil și pe pista pentru biciclete

- pe tronsoanele dintre bulevardul M. Viteazu și str. Argeșului și respectiv cel dintre str. Bahluiului și str. Ludoș: lucrările la rețelele de utilități sunt finalizate și se lucrează în prezent la structura drumului și a trotuarelor. De asemenea, se lucrează la montarea noilor stâlpi de iluminat.

După încheierea lucrărilor de infrastructură pe toată strada, se vor amenaja zonele verzi și se va instala mobilierul urban, precum și semnalizarea rutieră.

Termenul de finalizare a lucrărilor pe această stradă este 4 august 2022”, a transmis municipalitatea sibiană.

Stadiul avansat al lucrărilor a fost subliniat în această dimineață și de consilierul local Ioan Plesciuc, care s-a arătat mulțumit de rezultatul final.

”Calea Dumbrăvii începe să se vadă. Până nu demult erau numai săpături, dar lucrările au avansat și acum putem vedea trotuare, pista de biciclete, benzile carosabile și înțelegem pe unde va fi zona verde.

Mai e de lucru la toate astea, mai sunt săpături, gropi și noroi, dar înțelegem că e șantier și avem răbdare să se termine. Un pic de grijă pentru oameni și pentru copaci nu ar strica, suntem în oraș și avem pretenții.

Calea Dumbrăvii va fi un bulevard frumos”, concluzionează consilierul local Ioan Plesciuc. El însoțește comentariul de mai sus cu câteva fotografii actuale.

Context:

Încheierea lucrărilor la Calea Dumbrăvii este un moment foarte așteptat de șoferii din Sibiu, mai ales că în oraș s-au deschis recent câteva șantiere noi majore, cu impact semnificativ asupra circulației. Astfel, se lucrează la podul peste Cibin de pe strada Alba Iulia, zona fiind închisă complet traficului în ultimele zile. În plus, de câteva zile au început lucrările de asfaltare pe Strada Lungă. Deși muncitorii lucrează mai mult noaptea, restricțiile în zonă afectează traficul.

Citește și:

Strada Lungă intră în lucru timp de 3 săptămâni. Primăria: se va lucra noaptea, șoferii să folosească rute ocolitoare

Sursa foto: Ioan Plesciuc facebook

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

15 comentarii

Max rasinareanul

Acum 1 lună

Ce e cu tâmpenia aia de fasie verde ?! Strica tot aspectul. Ne aduce aminte de oi si de ciobanie. Betonata toata, mai tata, si puse niste banci smart cu incarcare smart pentru gadgeturi. Ies tinerii pe afara sa vada un film si raman fara baterie. Doamne, ce inapoiati.
Raspunde

Dragos

Acum 1 lună

Deci nu e ok, înapoiatii au distrus strada. Poți te rog sa ne spui cum aj fi amenajat-o tu?
Raspunde

Un sofer

Acum 1 lună

cea mai mare porcarie recenta din urbea asta subdezvoltata. In anul 2022 Cl. Dumbravii avand o latime deloc de neglijat, ramane pe alocuri la doar 2 benzi circulabile producand congestii, ocoliri, poluare si zgomot de cei ce se deplaseaza pe directia Centru - Zoo. Oare cladirea de birouri a lui W. Keul o sa aiba parcare la strada sa-i acopere lui parcarea subterana lipsa?
Raspunde

John doe

Acum 1 lună

Daca primaria nu ii face parcare la strada lui keul, macar sa ii faca un teren de golf in fata cladirii, ca sa poata iesi sa joace golf cu prietenul lui, iohanita
Raspunde

Dragoe

Acum 1 lună

Buna ziua, Poate să ne explice cineva, în cunoștiințâ de cauză, de ce între str Bahluiului si Cimitir s-au redus numarul de benzi de la 3 la 2 ?
Raspunde

Un sibian

Acum 1 lună

DA!...a cerut "d-na Fodor"
Raspunde

Miki maus

Acum 1 lună

tare ne-am bucura ca receptia lucrarii sa se faca cand drumul este drept, fara denivelari sau plombe.... macar acum cand e nou
Raspunde

Orasul de beton

Acum 1 lună

Intr-adevar, Sibiul este un oras verde! Dar doar daca ne luam dupa culoarea bicicletelor achizitionate de primarie sau dupa culoarea pistei de biciclete dintre Strand si Turnisor. Cui ii place cum arata noua Calea Dumbravii, ori este orb, ori a iesit din Sibiu maxim la Cașolț! Materiale de proastă calitate, asfalt peste asfalt, borduri peste borduri si beton peste beton. In acele ”spatii verzi” se vor planta iarba si patrunjel. Vor ajuta mult sa respiram aer curat. Apropo, cladirea lui Werner Keul tot cu un etaj in plus a ramas?
Raspunde

Un sibian

Acum 1 lună

voi astia de la TS-ului ati mai zis si ca in iunie se bea bere la Bolta Rece...nici in august 2023 n-o sa fie gata calea Dumbravii...nu ne mai aburiti cu tampenii!!!
Raspunde

Cetateanul Gogu

Acum 1 lună

Pai dragi tovarasi pe calea Dumbravii lucrarile sunt gata ca de lucrat nu mai lucreaza nimeni pe acolo. Cei responsabili de la primarie poate isi fac timp sa treaca pe acolo sa vada cati muncitori sunt pe acolo.
Raspunde

Sibian

Acum 1 lună

Calea Dumbravii este o strada principala care pleaca din centrul orasului spre iesirea catre Paltinis. Speram cu ocazia modernizarii sa se renunte la sensul unic si a nu obliga soferii sa ocoleasca pe stradutele adiacente crescand in acest fel poluarea si disconfortul. Sensul unic pe Calea Dumbravii a fost una dintre cele mai neinspirate idei ale lui Johannis
Raspunde

Magdalena

Acum 1 lună

Aveți dreptate. O tâmpenie mai mare nu a existat. Oameni care vin în Sibiu și vor să ajungă la muzeul Astra, în Rășinari sau Păltiniș, rătăcesc prin piața Rahovei. Cum să le explici traseul!? Nu se renunță nici acum la tâmpenia cu un sens. Să vă fie rușine, băi Primăria lui pește, cu Werner in frunte. Tot ideile lui crețe conduc și acum. Cum să ceri tu unei firme din Viena să-ți rezolve traficul în Sibiu??!!
Raspunde

Butiu Mircea

Acum 1 lună

Rușine pentru primăria Sibiu cu sensul unic pe Cl Dumbravii
Raspunde

Justin

Acum 1 lună

Ce contracte se fac în tara asta ?pentru 200 de metri s-a dat termen 9 luni ,vb de porțiunea ciressica ,atunci când a fost în lucru .calea Dumbrăvii are vreun km poate și s-a dat termen iarăși cred ca 2 ani .parca ar lucra badea gheo singur .ce firme sunt astea cu 5 muncitori de câștiga licitațiile? Nu mai zic de garanții ca se dau 3 luni ,nu mai zic de calitatea lucrărilor.ce ar face unni cu ochii oblici în 3 zile ăștia fac în 2 ani .e ceva incredibil ,ceva pute aici la termene și garanții.
Raspunde

Octavian

Acum 1 lună

Hei,puilor de lele din primărie,dar data oficială de terminare și recepție a lucrărilor de mântuială din cart.Ștrand în ce an va fi....???? Stâlpii de iluminat de pe alei nefixați în beton care mișcă stau în coronamentul copacilor,nu ard becurile,canalizările din lateralele blocurilor care nu au fost schimbate țevile vechi și care în urma lucrărilor sau stricat și mai mult și se înfundă tot mai des...?!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus