Luni,
15.08.2022
Cer Senin
Acum
20°C

FAN Courier, investiție de câteva milioane de euro în Sibiu. ”Piața de online este cu mult în urmă față de ce se întâmplă în Europa de Vest”

FAN Courier, investiție de câteva milioane de euro în Sibiu. ”Piața de online este cu mult în urmă față de ce se întâmplă în Europa de Vest”

După ce  inaugurat cel mai modern centru logistic din țară, la Cluj, și o investiție de 10 milioane de euro în Brașov, FAN Courier anunță o investiție la fel de importantă în Sibiu, anunță Traficmedia.ro.

Construcția din Brașov va fi finalizată în iulie, potrivit celor afirmate de managerii companiei, urmând ca în noiembrie să fie instalat și sistemul de automatizare. Investiția de aici este de circa 10 milioane de euro.

Va urma Sibiul, unde se dorește construcția unui nou centru pe un teren achiziționat recent, de 8,7 ha.

„Facem acest lucru pentru că noi credem în piața de curierat, care va continua să se dezvolte în ciuda norilor care se adună la orizont. Ca procent în total comerț, piața de online este cu mult în urmă față de ce se întâmplă în Europa de Vest, iar noi, într-un fel sau altul, urmăm tendința de acolo. Cumpărăturile online se apropiau de 10% din cifra de afaceri totală a comerțului din România“, a explicat Adrian Mihai, CEO FAN Courier.

De altfel, investițiile totale de anul acesta anunțate de companie se ridică la aproximativ 20 de milioane de euro.

„Poate vom investi mai mult, dacă vom trece de birocrație și vom reuși să luăm la timp anumite autorizații. De foarte multe ori, proiectele sunt întârziate pentru că nu reușim să luăm la timp autorizațiile de care avem nevoie. Spre exemplu, acum suntem în faza de obținere a autorizațiilor pentru noul centru logistic de la Ștefănești, un proiect amplu pe o suprafață de 20.000-25.000 m2“, a mai spus Adrian Mihai.

Panouri solare pe acoperișurile centrelor logistice 

Impactul creșterii costului la motorină și la utilități este unul important, motiv pentru care FAN Courier a început să caute soluții menite să scadă consumul și emisiile de dioxid de carbon. Întrebați în privința acestui lucru, conducerea companiei a exemplificat prin creșterile de cost la factura cumulată de energie electrică, apă și gaze, care s-a triplat în februarie 2022 versus perioada similară din 2021, în timp ce la carburant impactul, în condițiile scumpirii motorinei cu 36% după începerea războiului din Ucraina, este la fel de important.

Acesta este și motivul pentru care compania caută să investească pe cât posibil în soluții cât mai economice și prietenoase cu mediul.

„Pe lângă flota de vanuri electrice am achiziționat recent și alte mașini plug-in hibrid. Au un motor mic, consumă mai puțin și sunt prietenoase cu mediul. Din păcate, ne confruntăm cu o indisponibilitate pe piața de vehicule, cauzată de lipsa componentelor. Dacă am dori astăzi să comandăm noi vehicule, livrarea este de 2023, la jumătatea anului, pentru un furnizor, și în 2024 pentru celălalt furnizor“, a punctat Adrian Mihai.

Sursa foto: FAN Courier

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus