Sâmbătă,
08.10.2022
Ploi Scurte
Acum
7°C

Primăria Șelimbăr are secretar nou. Elena Scumpu a fost suspendată din funcție

Primăria Șelimbăr are secretar nou. Elena Scumpu a fost suspendată din funcție

Elisabet Staicu este persoana care semnează proiectele de hotărâre din cadrul Consiliului Local Șelimbăr, în urma suspendării din funcție a secretarului localității, Elena Scumpu.

”Doamna Staicu a fost detașată dintr-o altă poziție pe care o ocupa în cadrul departamentului nostru juridic. În funcție de ce se va întâmpla cu secretarul primăriei, vom știi și noi cum vom proceda în viitor, mă refer la organizarea unui concurs. Deocamdată, doamna Staicu este detașată pentru a putea funcționa”, a precizat primarul Marius Grecu.

Elena Scumpu este acuzată de constituire de grup infracțional organizat și două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite, dintre care o infracțiune în formă continuată, cu șapte acte materiale, într-un dosar trimis de DNA la Curtea de Apel Alba Iulia.

Ca urmare a faptului că Elena Scumpu are statut de funcționar public, aceasta a fost suspendată din funcția de secretar al comunei Șelimbăr pe durata procesului penal.

În timp ce Maricuța a demisionat din funcția de primar în decembrie 2015, la două luni de la descinderile care au făcut public noul dosar în care este cercetat, Elena Scumpu (fostă Necșuleu) a refuzat să părăsească postul din care procurorii o acuză că manevra acțiunile grupului infracțional organizat. A fost înlocuită doar pe perioada în care a fost arestată la domiciliu, după care s-a reîntors la serviciu.

Citește și: Gruparea Maricuța rămâne cu terenurile: Tribunalul a respins confiscarea specială. Redeschiderea unui nou dosar, amânată

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus