Marţi,
19.03.2024
Parțial Noros
Acum
1°C

Gruparea Maricuța rămâne cu terenurile: Tribunalul a respins confiscarea specială. Redeschiderea unui nou dosar, amânată

Gruparea Maricuța rămâne cu terenurile: Tribunalul a respins confiscarea specială. Redeschiderea unui nou dosar, amânată

Tribunalul Sibiu a respins cererea de confiscare specială formulată de DNA în cel mai mare dosar de corupție din județ. La Judecătorie, cererea de redeschidere a urmăririi penale pe numele grupării Maricuța a fost amânată.

Procurorii anticorupție au și depus deja contestație împotriva hotărârii dată de Tribunalul Sibiu în cursul zilei de joi. Hotărâre prin care magistratul sibian care a judecat cazul în camera de consiliu a decis că nu este cazul confiscării mai multor terenuri pe care fostul primar al Șelimbărului, Daniel Maricuța (foto), alături de Elena Scumpu, secretara suspendată a Primăriei, le-au dobândit în mod fraudulos, conform acuzațiilor DNA, și le-au trecut pe numele unor interpuși de-ai lor: Ioan ”Nică” Iuga, Dănuț Popa, Vasile Ovidiu Jinariu și Ioan Crețu.

”În baza art. 549, indice 1, alineat 1 din Codul de procedură penală, respinge ca inadmisibilă, cererea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție, Secția de Combatere a Infracțiunilor asimilate Infracțiunilor de Corupție, în contradictoriu cu intimații Iuga Ioan, Popa Dănuț, Crețu Ioan și Jinariu Vasile Ovidiu, privind sesizarea de luare a măsurii de siguranţă a confiscării speciale a următoarelor terenuri transferate în proprietatea inculpaților (...). Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Onorariul apărătorului din oficiu desemnat pentru intimatul Popa Dănuț, în cuantum de 313 lei, rămâne în sarcina statului”, se arată în minuta dată publicității de către Tribunalul Sibiu.

Contestația înaintată de procurorii DNA va fi judecată la Curtea de Apel Alba Iulia.

Dosarul cu cel mai mare păgubit, amânat de două ori

Tot la cererea Parchetului General, pe rolul Judecătoriei Sibiu, de această dată, se derulează procesul pentru redeschiderea urmăririi penale într-un dosar cu – posibil – cele mai mari prejudicii. Este vorba de o parte din terenurile pe care este acum construit mall-ul din Șelimbăr, terenuri pe care procurorii DNA susțin că gruparea Maricuța le-a furat de la adevărații moștenitori. 58 de ha de teren, de exemplu, cereau a fi retrocedate în zona respectivă, moștenitorii unui singur fost proprietar.

La șapte luni de la deschiderea procesului, Judecătoria Sibiu a decis să amâne pronunțarea pentru ziua de ieri. După care, instanța a revenit și a mai amânat a doua oară pronunțarea, de această dată fiind fixată pentru 9 iunie.

Daniela Maricuța, Elena Scumpu și alte 11 persoane au fost trimise în judecată pentru infracțiuni asimilate corupției și prejudicii de 16 milioane de euro în ultima zi a lunii martie a acestui an, la opt ani de la deschiderea unui nou dosar de urmărire penală pe numele grupării. Procesul urmează să se deruleze la Curtea de Apel Alba Iulia, unde nu a primit deocamdată un termen, inculpații invocând tot felul de excepții.

Citește și ACTUALIZARE DNA: Maricuța, Scumpu și alte 11 persoane au fost trimiși în judecată pentru un prejudiciu 16 mil. de euro

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

23 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Selimbarean mandru

Acum 1 an

Sa se faca dreptate pentru domnul primar Maricuta! A facut bine tuturor si ne-a ajutat de fiecare data! Este un bun roman, ortodox si fiu al neamului nostru sfant! Justitia sa ia labele de pe el! Prea mult rau au facut rezistii in tara asta si au ametit justitia de tot! Libertate si dreptate, domnule primar! Ce e romanesc nu piere!
Raspunde

@troll mandru

Acum 1 an

Poti incerca sa scrii ironic si fara sa cazi in trolling.
Raspunde

Javert

Acum 1 an

Ce-mi plac glumele mele!!!
Raspunde

Dan

Acum 1 an

stat esuat in frunte cu seful lui = justitie esuata = infractori liberi. Bonus, pot pastra ce-au furat.
Raspunde

Jurnal Izm

Acum 1 an

Cine trece usor peste titlu este analfabet. Virgula aia intre subiect si predicat ar face orice neanalfabet sa sara peste articol ca Maricuta peste legi!

Raspunde

Alin

Acum 1 an

Stat de tip cartel! Mafia se distreaza cu bani publici!
Raspunde

Aci Duțu

Acum 1 an

îl vrei pe leviuț înapoi?
Raspunde

Kukuruku

Acum 1 an

Cine mai is si astia? De unde ies toti?

Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 1 an

Vine prescriptia ?Parca s-a dat o decizie CCR zilele trecute pe tema asta.
Raspunde

Ombl

Acum 1 an

intr-o tara condusa de unul care fura case..
Raspunde

Selimbarean

Acum 1 an

Cu alte cuvinte in Romania coruptia este aparata.
Raspunde

Mircea

Acum 1 an

Nu e ca si cum nu se astepta TOATA lumea la asa ceva.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Altul

Acum 1 an

Pe ăia de n-au făcut nimica ori s-au îmbogățit din furt după aia nu-i judeca nimeni. Pe Măricuta v-ati găsit sa-l pedepsiți? Al mai bun primar
Raspunde

Ion

Acum 1 an

V-ati asteptat la altceva ? de decizia ccr v-a beneficia o multime de lume buna.
Raspunde

Vlad Țepeș

Acum 1 an

Și ne mai mirăm de ce Europa nu ne vrea… de ce ne pleacă tinerii din țară…justiția e la fel de coruptă ca și politica. Dacă semidocții Maricuța e încă liber, mai zic doar atât: PLECAȚI DIN ȚARA ASTA NENOROCITĂ
Raspunde

Gigi contra

Acum 1 an

De ce sa plecam noi? Sa plece nenorocitii astia care au distrus tara! Nu se gaseste nimeni sa-i bage in puscarie? Atunci sa astepte justitia divina care nu-i va ierta pt. ticalosiile lor!
Raspunde

Popa

Acum 1 an

Pe astia ii iarta ca au pagubit lumea si statul cu milioane de euro, iar pe profesori ii someaza sa-si declare veniturile la ANAF pt. impozit! Care impozit? Nu v-ar fi rusine? Ipocritilor!
Raspunde

Cristi

Acum 1 an

Vreți să rămână și judecătorii fără terenuri??? Nici în Alba nu o sa aveți câștig de cauza. Oare de ce?!?!
Raspunde

Bucerzan Cornel

Acum 1 an

Trebuie precizat și numele judecătorilor din aceste cazuri de corupție, hoție cum vreți să spuneți.La drepturile (materiale), adică :la banii care îi primesc, acești așa ziși apărători ai legilor,ar trebui să stea cu fruntea sus.Dar rar te întâlnești cu ei prin oraș;le vezi doar ,,bolizii" gonind prin urbe , că de plimbat prin parcuri le e rușine s-au lehamite să privească în ochi omul de rând.Justiția divină v-a face ordine și în rândul acestei categorii de ,,simpli muritori".Sincer:totdeauna mi-a fost milă și lehamite de unii din această breaslă:de aroganța lor ,de modul în care se credeau mai superiori.Vai de tine scumpă țară,rai al hoților.
Raspunde

Dănuleț R.

Acum 1 an

Caracatița dintre aceste grupări privind terenurile ,pădurile ,construcțiile imobiliare ,etc este foarte stufoasa așa ca trebuie sa se acopere unii pe alții !Cand se va ridica imunitatea tuturor atunci se va aplica și legea ,!
Raspunde

Mfuhker jones

Acum 1 an

Lasa ca vin rusii, si nu o sa mai aiba ce face cu terenurile. Se întoarce roata.
Raspunde

Profu

Acum 1 an

Oameni răi! Nu va gândiți că trebuie să mănâncă și gura lui ceva....

Raspunde

@Profu

Acum 1 an

A furat de pot manca gurile a trei generatii dupa el.... Cu conditia sa nu sufere de bulimie si sa vomite tot ce ingurguteaza si apoi sa manance din nou si tot asa pana se gata averea domnului fost primar...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus