Luni,
03.10.2022
Parțial Noros
Acum
10°C

Tur virtual prin noul parc tematic propus în Cîmpșor. 12 puncte de interes

Tur virtual prin noul parc tematic propus în Cîmpșor. 12 puncte de interes

Arhitecții constănțeni de la Agorapolis, firma de proiectare angajată pentru întocmirea documentațiilor urbanistice în vederea amenajării zonei de agrement din Cîmpșor prezintă un tur virtual al noul parc tematic sportiv propus de administrația sibiană.

12 puncte de interes sunt prezentate în turul virtual, iar sibienii se pot "plimba" prin ceea ce va fi cea mai mare zonă de agrement și sport al orașului, de la zona aqua park-ului și până la aleile de pe malul Cibinului. 

În această zonă ar urma ridicat un aqua-park, un spa, dar și piscine deschise. Parcul ar urma tranzitat exclusiv de trotuare pentru pietoni, piste de alergare și piste de biciclete. De o parte și de alta a Cibinului sunt propuse zone de promenadă și loisir.

”Grație resursei de teren mai generoase în zona de sud a amplasamentului, se propune realizarea unui teren de fotbal, agrementat (sic!) și cu pistă de atletism, pentru practicarea sporturilor de masă. Se propun tribune de mici dimensiuni, modulare”, se arată în prezentarea documentației urbanistice supusă consultării publice. Ceea ce inițial se dorea a fi un ”aqua-park” a devenit acum o zonă botezată ”oraș-sportiv”. 

Citește și Schimbarea la față a Sibiului: un ”oraș-sportiv” este propus în Câmpușor

”La Sibiu, în inima urbană a Carpaților, Agorapolis a elaborat un proiect verde cu multiple facilități, care să dăruiască locuitorilor și turiștilor deopotrivă, bucuria activităților în natură. Ne-am inspirat din curgerea naturală a râului Cibin, punând în valoare lunca sa, ca areal protejat, și împrejurimile ce abia așteaptă să devină o promenadă pentru plimbări în cel mai curat aer al țării. Spațiul deosebit de ofertant, a fost gândit la cele mai înalte standarde în privința agrementului: sibienii vor beneficia de terenuri de tenis, baschet, parc acvatic, piscine, un centru de echitație și altele”, au scris arhitecții constănțeni pe pagina de facebook, la începutul lunii mai a acestui an. 

Citește și Noi imagini cu propunerile din Cîmpșor. ”Ne-am inspirat din curgerea naturală a râului Cibin” 

sursă tur virtual agorapolis.ro

 

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

9 comentarii

Sib

Acum 3 luni

Va rog insistent sa documentati si parerile sibienilor, sa organizati macar un sondaj, sa cereti feedback de la firul ierbii! Nu mai faceti doar reclama, actionati in interesul cetatenilor acestui oras! Daca presa nu se implica... vocea localnicilor ce putere are? Oare chiar nu mai vede nimeni lipsurile din oras, suntem toti orbiti de "oportunitatea" unui nou loc de distractii? Am insistat acum ceva timp sa documentati santierul noului parc, n-a facut-o nimeni! Daca ar veni Garda de Mediu (si ar fi impartiala!), ne-am duce toti la sanatoriu! Au rascolit o groapa de gunoi si ne-au bagat-o in case si in plamani! In acelasi Sibiu occidental si sportiv in care te usuci mergand vara pe trotuare fara pic de umbra!
Raspunde

Kokos

Acum 3 luni

Wow , un pas inainte din partea primariei : am trecut de la desene , schite , planuri la animatie grafica! Hai ca pana in 2050 poate e gata si fizic!
Raspunde

Dracu

Acum 3 luni

Mda. Jocuri pe calculator din bani publici. Se discuta de mai bine de 14 ani de acest proiect.. Niste incompetenti
Raspunde

Birtu

Acum 3 luni

Sa ramana la stadiul de animatie pina aici se pricep,daca incep lucrarile o dau in bara !
Raspunde

Gigi

Acum 3 luni

In metavers vom avea un aqua parc mișto...
Raspunde

A

Acum 3 luni

Vorbiți de sf.uri cand noi nu avem cum sa trecem cibinul?!?!?!
Raspunde

Dan

Acum 3 luni

ABSOLUT TOT CAMPSORUL (fiind si zona inundabila) trebuie expropiat in interes public si creat un parc mare intre baza de pompieri , calea ferata si pana la ipoteticul aqua parc - cu cat mai putin asfalt si drumuri si cu zero dezvoltari imobiliare. Suprafata de spatiu verde pe cap de sibian este tinde spre zero iar Sub ariniul este absolut insuficient pentru o aglomerare urbana de 200.000 de oameni.
Raspunde

Alin

Acum 3 luni

Dacă se incepe cu plantarea copacilor, cei de vreo 15m de lângă aqua-park ar avea timp să crească până la cotă.
Raspunde

Neluțu von Kremșnitt

Acum 3 luni

Toata suflarea sibiana se roaga ca lucrarile sa fie realizate de catre companiile locale de constructii: Comtram, Terra sau NSA, firme ale oamenilor gospodari romani, ortodocsi si care reprezinta punctul culminant al lucrarilor din tara!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus