Duminică,
21.04.2024
Innorat
Acum
6°C

Biciclete tandem pentru nevăzători, la Unstoppable 2022: „Nu se poate ca într-un oraș cu tradiție în ciclism, pasionații de bicicletă cu deficiențe de vedere să nu aibă acces la acest sport”

Biciclete tandem pentru nevăzători, la Unstoppable 2022: „Nu se poate ca într-un oraș cu tradiție în ciclism, pasionații de bicicletă cu deficiențe de vedere să nu aibă acces la acest sport”

Evenimentul Unstoppable, dedicat persoanelor cu nevoi speciale, revine și acest an la Sibiu, anunță reprezentanții Asociației Urban Bike Revolution. Aceștia își propun îmbunătățirea condițiilor de mobilitate și sport pentru persoanele cu nevoi speciale și organizează pentru ei mai multe activități: drumeții, ateliere de socializare și mobilitate, ture cu bicicleta și plimbări.

În 2021, organizatorii au fost  inspirați de dorința unui prieten cu deficiențe de vedere de a lua startul într-un tur ciclist și au  organizat Unstoppable în cadrul Turului Ciclist al Sibiului - Cursa Sponsorilor.

„Ne bucurăm să putem primi la Sibiu și în 2022 pasionați ai ciclismului din întreaga țară. O parte din participanți au fost și la ediția anterioară, alții sunt la prima participare. Și programul s-a extins puțin și cuprinde mai multe activități, printre care: drumeție, atelier de mobilitate urbană pentru accesibilizarea spațiilor publice, alte sporturi, plus nelipsitele momente de socializare și conectare”, a transmis Andrei Rusu, de la Asociația Urban Bike Revolution, într-un comunicat de presă.

Proiecte pentru îmbunătățirea condițiilor de mobilitate pentru persoanele cu nevoi speciale

Sub umbrela Unstoppable, Urban Bike Revolution reunește proiecte, evenimente și campanii dedicate îmbunătățirii condițiilor de mobilitate și sport pentru persoanele cu nevoi speciale. Ciclismul e un sport extrem de accesibil și integrativ pentru persoanele cu deficiență de vedere, dacă au la dispoziție biciclete și piloți pregătiți.

„Începând din acest la și la Sibiu sunt biciclete tandem care sunt puse la dispoziția doritorilor în mod gratuit. Experiența anului trecut ne-a determinat să luăm atitudine. Nu se poate ca într-un oraș cu tradiție în ciclism, pasionații de bicicletă cu deficiențe de vedere să nu aibă acces la acest sport. Mulțumită sponsorilor, alegătorilor și donatorilor din cadrul ediției 2021 a Maratonului Internațional Sibiu am achiziționat aceste biciclete tandem. O altă activitate inedită o reprezintă atelierul de mobilitate, organizat de As. Amais din București, unde sunt invitați reprezentanți ai autorităților publice să experimenteze  practic accesibilitatea orașului prin prisma unei persoane cu deficiențe de vedere. 

Evenimentul este cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu și de Consiliul Județean Sibiu prin Agenda de Tineret și realizat cu susținerea sponsorilor: IFM, MedicalCorp, Decathlon, Universitatea de Vest Timișoara, Nomad Caravan, dar și a partenerilor: Action Sport, Turul Ciclist al Sibiului, Muzeul Astra, Colegiul Economic G. Barițiu, Restaurant Jules, As. AMAIs (București) As. Tandem Arena (București), Club RODO (Bistrița), As. Muntele Mic Extrem (Caransebeș), 

Programul întregului eveniment 

Vineri, 17 iunie

Atelier de conectare tineri tipici și tineri cu nevoi speciale, sport și mobilitate fără bariere – Colegiul Economic ”G. Barițiu” Sibiu

Atelier de mobilitate inclusivă - Clubul de Mobilitate Urbană (AMAIs)

Activități de socializare – Street Art Delivery

Sâmbătă, 18 iunie

Tur de bicicletă Sibiu – Cisnădie – Cisnădioara – Sibiu – Anii drumeției

Plimbare prin pădure/ Foraging & Picnic – Cisnădioara

Sport fără baiere: cățărare, tenis & fotbal – Parcul Subarini

Ziua 3 - Duminică, 19 iunie

Start Cursa Sponsorilor - Turul Ciclist al Sibiului

Vizită & prânz – Muzeul Astra

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

Gigi

Acum 1 an

Oras cu traditie in ciclism? Unde?
Raspunde

Sparrow

Acum 1 an

O idee exceptionalā dar care nu atrage interesul comunitātii, care e mult mai avida despre noutāti privind încarcerarea Elenei Udrea! Persoanele cu dizabilitāti se chinuie sā ducā o viata normalā ? Unii chiar îi ajutā ? A-ha, bine. Ia sā vedem ce mai zice Vârciu, pe cine mai combinā...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus