Miercuri,
10.08.2022
Innorat
Acum
23°C

FOTO-VIDEO Podul închis peste Cibin naște tensiuni între șoferii răbdători și cei care ”fentează” semaforul. Reacția Poliției

FOTO-VIDEO Podul închis peste Cibin naște tensiuni între șoferii răbdători și cei care ”fentează” semaforul. Reacția Poliției

După închiderea completă a podului peste Cibin în zona șoselei Alba Iulia, majoritatea șoferilor care vor să traverseze râul merg pe cel mai apropiat pod, cel din capătul străzii Neculce.

În unele momente ale zilei, aici se formează coloane de mașini, lungi de câteva sute de metri, pe ambele sensuri de mers, respectiv pe străzile Râului și Malului.

Intersecția semaforizată obligă șoferii să dea dovadă de răbdare, însă nu toți reușesc să-și păstreze calmul. Pe strada Malului, spre exemplu, pentru a vira la stânga participanții la trafic se așază pe banda de circulație cea mai apropiată de Cibin, aici formându-se și cele mai lungi coloane de mașini. Însă nu de puține ori șoferii care așteaptă la rând observă că ceilalți participanți la trafic, de pe banda vecină, virează brusc stânga, în ciuda celor care și-au așteptat rândul la semafor.

Unii șoferi chiar au inițiat o petiție online prin care solicită reluarea temporară a circulației în ambele sensuri pe strada Metalurgiștilor.

”Rugăm deschiderea circulației în ambele sensuri pe Strada Metalurgiștilor din Sibiu pentru fluidizarea traficului, Deoarece podul de pe Cibin de lângă benzinăria Rompetrol ar fi de mare ajutor pentru a nu se mai crea haos în trafic”, se arată în petiția online.

Situația nu diferă cu mult de ce se întâmplă și pe strada Râului, pe sensul opus de mers. În special după-masa, sibienii care vin dinspre Zona Industrială Vest și zona cartierului Kogălniceanu ajung pe strada Râului fără a putea să se încadreze corect pentru virajul la stânga din cauza coloanei lungi de mașini de pe banda cea mai apropiată de râu. De multe ori șoferii forțează intrarea de pe str. Pedagogilor, inclusiv șoferii de autobuz. Avansează pe cealaltă bandă de circulație și virează la stânga pe pod prin fața celor care au așteptat la semafor.

autobuz strada raului

În ambele cazuri, tensiunile se exprimă prin claxoane și apostrofări.

Reporterul Turnul Sfatului a cerut un punct de vedere reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu pe această temă. Poziția oficială este că nu asistăm la încălcări grave ale regulilor de circulație și că acesta este momentul potrivit să dăm dovadă de înțelegere și respect în trafic.

”Fiecare conducător auto trebuie sa respecte normele rutiere și mai trebuie să apeleze, atunci când situația o cere, și la politețe rutieră.

Într-adevăr, lucrările efectuate la pod conduc, pe arterele ocolitoare, la valori ridicate de trafic. Cu toate astea, regulile rutiere nu se schimbă iar șoferii trebuie să le respecte”, a declarat Luciana Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Din păcate pentru sibieni, zona va rămâne aglomerată și în perioada următoare. Primăria Sibiu a anunțat oficial că circulația pe podul peste Cibin, în zona șoselei Alba Iulia, rămâne închisă total autovehiculelor până în 25 iunie.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

5 comentarii

Mister

Acum 1 lună

Soferii din Sibiu de ce nu-si varsa nervii pe PRIMARIA Sibiu .....Ca nu e nimeni pe santierul care le face viata un calvar....
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Un sofer

Acum 1 lună

podul este destul de lat si avand in vedere situatia, ar fi in intereseul tuturor (timpi de asteptare mai mici) ca si cei de pe banda din dreapta sa poata vira (cu atentie) stanga pe pod. Dar in loc sa se inteleaga ei se claxoneaza …
Raspunde

Slmn

Acum 1 lună

O romaneasca......de ce sa respecte regula ca prostiii
Raspunde

Fgj

Acum 1 lună

adica tu daca ai stat frumos la semafor de vreo 3 ori si vin eu pe banda din dreapta si cand se face verde iti tai calea la stanga si este ok nu? nu reactionezi si mai stai odata la semafor ca sa mai patesti acelasi lucru. este bine asa? neam de traista ce esti... probabil este unul din cei care fac stanga de pe banda din dreapta cu obrazul gros si cu tupeu de nesimtit
Raspunde

Alin

Acum 1 lună

Dacă nu vor să schimbe sensurile pe Metalurgiștilor, măcar puteau să facă niște modele de trafic, și să calculeze alți timpi pentru acele semafoare. Cu atâția IT-isti la firme automotive și cu pretenția de oraș Smart, ar fi fost o idee.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus