Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Liceul Carol I: decât să curețe un teren care nu le folosește, mai bine îl donează

Liceul Carol I: decât să curețe un teren care nu le folosește, mai bine îl donează

Reprezentanții Liceului ”Carol I” au decis să doneze un teren de 715 mp, despre care sibienii s-au plâns că este plin de bălării și gunoaie.

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, a inițiat un proiect de hotărâre pentru preluarea unui teren de 715 mp. Acesta aparține Liceului ”Carol I”, ai cărui reprezentanți au anunțat că nu le este necesar.

”Urmare a unor sesizări de la cetățeni cu privire la starea de degradare și neîngrijire a zonei situate în incinta Liceului Tehnologic de Construcții și Arhitectură «Carol I», în spatele atelierelor unității de învățământ, în imediata apropiere a limitei de proprietate dinspre strada Lemnelor, Direcția Patrimoniu și Cadastru a solicitat administratorului imobilului, Serviciul public de administrare a unităților de învățământ preuniversitar de stat, luarea măsurilor de igienizare care se impun. Serviciul comunică faptul că unitatea de învățământ nu mai folosește zona de teren în cauză, considerând-o excedentară și nefiind utilă în desfășurarea activității acesteia, arătând totodată disponibilitatea de a pune acest teren la dispoziția Primăriei municipiului Sibiu, în vederea implementării unui proiect de utilitate publică locală”, se arată în referatul care însoțește proiectul de hotărâre în discuție.

Înainte de a face acest transfer, mai întâi trebuie efectuate o serie de operațiuni cadastrale pentru dezmembrarea terenului Liceului ”Carol I”, astfel încât cei 715 mp de teren să devină o parcelă de sine stătătoare.

Sursa foto: Google Earth

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Bun

Acum 1 an

Toate școlile au spațiile verzi neîngrijite, iarbă până în gât, resturi de garduri, bălării, nici un copac/plantă, floare plantate, dar țin niște cursuri de ecologie și natură - o minunăție!
Raspunde

G

Acum 1 an

Care scoli? Goga nu cred ca are mai mult de 20mp de sol in administrare, la fel si Lazar, Bruckenthal e numai beton, arte , ecoomic, Ghibu, toate au curtea in intregime betonate. Pentru cei care spuneti ca asa e bine va rog sa faceti o vizita la Blaj la Inochentie Micu Clain sa vedeti cum trebuie sa aratae un liceu adevarat.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus