Luni,
03.10.2022
Ploi Scurte
Acum
10°C

Suspendat din partid, primarul Marpodului a demisionat. ”Las o echipă tânără. Probabil că fiul meu va candida”

Suspendat din partid, primarul Marpodului a demisionat. ”Las o echipă tânără. Probabil că fiul meu va candida”

Sebastian Dotcoș a demisionat din funcția de primar al comunei Marpod. Din prima zi a săptămânii următoare el va prelua mandatul de director general administrativ al Universității ”Lucian Blaga”. Dotcoș a fost suspendat din partid de conducerea organizației județene a PNL, după discuțiile pe subiectul viceprimarului care să preia prerogativele de primar.

”Mă despart greu de Primărie, dar cu gândul că las aici o echipă tânără care va continua proiectele. Eu cred că la trei, maxim patru mandate, oamenii ar trebui să se schimbe. E sănătos pentru comunitate să vină un suflu tânăr. Pentru că altfel ajungi la o plafonare, începe să ți se pară că le cunoști pe toate. E bine să se schimbe generațiile, să vină cei tineri cu alte idei și așa mai departe. Acesta este punctul meu de vedere”, spune Sebastian Dotcoș.

El a demisionat urmând să preia din 20 iunie 2022 mandatul de director general administrativ al ULBS, pe care a fost numit ca urmare a unui concurs organizat luna trecută. Sebastian Dotcoș a fost viceprimar al Marpodului de la vârsta de 26 de ani, fiind ales primar un mandat mai târziu. Din 2017 a devenit administrator al județului, post din care a demisionat doi ani mai târziu. La alegerile locale din 2020 a fost reales primar. ”Mulțumesc cetățenilor din Marpod. Aici m-am format ca om, le rămân dator pentru asta, nu îi voi dezamăgi”, mai transmite Dotcoș.

Suspendat din PNL

Sebastian Dotcoș – a cărui relație cu actuala conducere a PNL Sibiu s-a deteriorat în ultimii ani – a fost suspendat din partid. Suspendarea a venit ca urmare a scenariilor vehiculate în organizația de partid, conform cărora Dotcoș ar fi forțat demisia viceprimarului Nicolae Țiban (viceprimar care ar fi urmat să preia atribuțiile de primar după plecarea lui Dotcoș la ULBS). Scenariul pe baza căruia conducerea PNL a decis suspendarea includea și numirea fiului lui Sebastian Doctoș (care a devenit consilier local al Marpodului ca urmare a demisiei lui Țiban) pe postul de viceprimar.

Scenariul însă nu s-a mai confirmat. Sebastian Dotcoș anunță că viceprimar al comunei este Rareș Obrocea (30 de ani). ”Probabil că fiul meu va candida la funcția de primar al comunei Marpod. Este evident că îl voi susține, dar despre asta discutăm când și dacă va fi momentul”, mai arată Dotcoș.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Vivi dragan

Acum 3 luni

Asta e Romania, plec eu din functie si trebuie sa vina copilul. Atunci de ce va mai mirati unde suntem.
Raspunde

Rabindranah Tagore

Acum 3 luni

din curiozitate, se poate afla care e salariul de incadrare pe noul post ?
Raspunde

Bambolero

Acum 3 luni

nu, e confidențial, ca toate salariile, nu e ca la ajutor
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Stan Papusa

Acum 3 luni

Nu este întotdeauna este ceva rău dacă fiul îi urmează tatălui, cu condiția ca fiul sa fie competent pentru funcția respectiva , chiar și de primarși sa se respecte regulile democrației, alegerilor corecte și mai ales meritocratia în esență.
Raspunde

Un român lucid

Acum 3 luni

Nu este întotdeauna rău dacă un fiu urmează tatălui chiar și în funcția de primar dacă sunt îndeplinite cumulativ unele condiții, cum ar fi : alegeri corecte, democratice , meritocratie în esența ei și bineînțeles să fie dorit sincer de alegători.
Raspunde

Cristi

Acum 3 luni

Ma intreb cand locuitorii comunei Marpod se trezesc la realitate, sa realizeze ca in Primaria Marpod nu este CASA REGALA sau DINASTIE sa se lase scaunul de primar din tata in fiu.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus