Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Apă Canal îngroapă una dintre cele mai ciuruite conducte din Sibiu

Apă Canal îngroapă una dintre cele mai ciuruite conducte din Sibiu

Iarna trecută o mașină parcată în Valea Aurie era acoperită sub un strat gros de gheață, după o ce o conductă de mari dimensiuni se spărgea și apa țâșnea direct pe automobil.

Conducta respectivă, aflată pe strada Agârbiciu, este cunoscută locatari ca problematică, nu de puține ori aici având loc avarii din cauza vechimii.

”Conducta respectivă se va înlocui cu una subterană, lucrarea fiind deja licitată”, spunea la momentul respectiv Vasile Maier, directorul Apă Canal Sibiu SA.

conducta avariata

O jumătate de an mai târziu și o licitație reluată, Apă Canal Sibiu anunță încheierea unui contract de peste 24 de milioane de lei, care include și schimbarea acestei secțiuni.

”Lucrările de construcție includ reabilitarea tronsoanelor montate suprateran ale conductei de aducțiune apă brută sursa Sadu atât pe zona dintre punctul de încărcare a conductei și localitatea Sadu, precum și între Stația de Tratare Apă Potabilă (STAP) Sibiu Sud și STAP Dumbrava. Modernizarea se va realiza pe o lungime de aproximativ 5.818m cu conducte din PAFSIN DN 700 mm. De asemenea, traseul actual din localitatea Sadu va fi modificat cu un nou traseu care va ocoli în totalitate această așezare urbană. Suplimentar, se vor reabilita și se vor realiza noi cămine de vane și fitinguri conform documentației de atribuire și proiectului tehnic”, se arată într-un comunicat remis luni de Apă Canal Sibiu SA.

conducta veche

Contractul de lucrări, semnat între Apă Canal Sibiu S.A. în calitate de beneficiar și Asocierea S.C. EUSKADI S.R.L. – Hydrostroy A.D., prin lider S.C. EUSKADI S.R.L., în calitate de antreprenor, are o valoare de 24.095.583,14 lei (fără TVA) si o durată de execuție de 30 luni (din care 6 luni pentru proiectare) de la emiterea Ordinului Administrativ de începere.

harta plan proiect

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus