Vineri,
02.06.2023
Cer Senin
Acum
13°C

O nouă remorcă de biciclete spre Păltiniș, eventual fără tarif suplimentar. Astrid Fodor: ”se vor găsi soluții”

O nouă remorcă de biciclete spre Păltiniș, eventual fără tarif suplimentar. Astrid Fodor: ”se vor găsi soluții”

Subiectul unei petiții creată pentru înlocuirea remorcii pentru biciclete atașată autobuzului către Păltiniș a fost discutat în ședința Consiliului local Sibiu. În care a fost propusă și eliminarea taxei de zece lei percepută pentru transportul bicicletelor.

Peste 120 de sibieni au semnat, până acum, o petiție on-line prin care este solicitată înlocuirea remorcii pentru biciclete atașată din 2015 autobuzelor care circulă pe traseul Sibiu – Păltiniș. ”Remorca nu a fost «gândită» pentru biciclete moderne și mai ales cu dimensiuni mari pentru sporturile practicate la munte. Problemele au început să apară încă din primii ani. Am avut chiar situații de pierdere a bicicletelor pe drum, lovirea între ele, lovirea lor de suportul de prindere sau, chiar mai rău, lovirea lor de pereții caselor din Rășinari. Toate acestea ducând la daune costisitoare pentru cei care au ales să folosească remorca de biciclete Tursib”, scrie Cosmin Oprea în petiția inițiată de el în urmă cu două zile.

Mesajul petiției a fost preluat de consilierul Diana Mureșan (USR) în ședința forului deliberativ local care a avut loc joi. ”Cred că ar fi necesară achiziționarea unei noi remorci omologate, care să permită transportul în siguranță al bicicletelor. Totodată, noi, cei de la USR, am propune să se renunțe la bilet. Acum se plătește zece lei, separat de biletul celui care urcă în Păltiniș. Cred că putem renunța la această taxă, deoarece remorca urcă fie că sunt, fie că nu sunt biciclete. Ar fi o măsură mică, dar binevenită, considerăm noi, pentru încurajarea mobilității alternative. Astfel, poate ar crește numărul celor care renunță la mașina personală când merg la Păltiniș”, a arătat Diana Mureșan.

Primarul Astrid Fodor a apreciat propunerea ca fiind una care merită analizată. ”Ideea dumneavoastră oricum va ajunge la Tursib. Se va face o analiză și cu siguranță se vor găsi soluții, mai ales pentru remorca modernă și omologată. Vom analiza și costurile pentru bilete, dacă se poate renunța la tariful pentru biciclete. Este de competența managementului Tursib acest detaliu”, a arătat Astrid Fodor.

Discuțiile au loc și în contextul în care pe ruta spre Păltiniș cei de la Tursib tocmai au pus în circulație două noi autocare.

Citește și Două autocare noi spre Păltiniș: plată cu cardul, portbagaj suplimentar pentru echipamente de ski și remorcă de biciclete

 

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus