Miercuri,
10.08.2022
Ploi Scurte
Acum
19°C

Spitalul Județean are două fiole de antidot împotriva mușcăturii de viperă

Spitalul Județean are două fiole de antidot împotriva mușcăturii de viperă

Două fiole de antiviperin, serul folosit în caz de mușcătură de viperă, au fost achiziționate de Spitalul Clinic Județean Sibiu. Reprezentanții unității sanitare spun că dozele existente în stoc sunt pe cale să expire și de aceea stocul trebuia refăcut. Valoarea estimată a achiziției depășește 5.700 de lei.

Citește și: „Vipere observate de salvamontiști într-o stație de autobuz din Păltiniș. Spitalul are două doze cu antivenin”

Spitalul Clinic Județean Sibiu a comandat două fiole de Antitoxina pentru venin de vipera. Este vorba despre două fiole de ser folosit ca antidot în cazul mușcăturii de viperă. Reprezentanții unității medicale spun stocul trebuie refăcut.  

„SCJU Sibiu a comandat 2 noi fiole de antiviperin pentru a putea răspunde prompt în caz de necesitate, în contextul în care dozele aflate pe stoc expiră în curând. Practic este vorba de refacerea/asigurarea stocului minim”, transmite Decebal Todăriță, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Sibiu.

Acesta precizează faptul că, cel puțin în ultimii 2 ani, la UPU Sibiu nu a ajuns niciun pacient mușcat de viperă. Valoarea estimată a achiziției fiolelor este de 5.720,00 ron.

Citește și: „Două vipere aflate în ritual de împerechere, fotografiate pe o cărare turistică din Păltiniș. Specialiștii: „Nu dați locația exactă”

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

2 comentarii

Zacuscă

Acum 1 lună

Se zvoneste ca sunt in servieta lui Iohannis, cand se intalnese cu Ursula sau intra in serparia de la UE. Viperele devin tot mai agresive, odata ce nu mai au cu se incalzi.
Raspunde

Emil

Acum 1 lună

Saraca țara bogata...Avem atatea vipere si nu putem fabrica un vaccin.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus