Miercuri,
10.08.2022
Ploi Scurte
Acum
18°C

FOTO VIDEO Minunatul show cu drone a scos Sibiul în stradă. Întârziere de 15 minute „din motive de culoar aviatic”

FOTO VIDEO Minunatul show cu drone a scos Sibiul în stradă. Întârziere de 15 minute „din motive de culoar aviatic”

Noutatea acestei ediții a FITS, spectacolul cu drone, a fost așteptată cu nerăbdare de mii de sibieni care s-au revărsat dinspre Piața Mare înspre Cazarma 90, cu zeci de minute înainte de ora fixată de începere. 

Parcarea era arhiplină cu mașinile parcate, iar spectatorii au ocupat fiecare centimetru rămas liber. Cele 15 minute de întârziere, "din motive de culoar aviatic", nu au făcut decât să sporească nerăbdarea celor care au venit să vadă spectacolul de drone și lasere.

Citește și Spectacol cu drone la FITS 2022: Am ascultat vocea comunității sibiene

Pe muzica lui Rapsodiei române a lui George Enescu, cele 200 de drone au desenat pe cerul Sibiului simboluri care au atras aplauzele spectatorilor. Cel mai apreciat a fost însă conturul Turnului Bisericii Evanghelice, cu munții în fundal și numele Sibiului.

Spectacolul EVSKY este inspirat din tema ediției din acest an – FRUMUSEȚE – și preia îndemnul organizatorilor de a găsi Frumusețe în tot ce ne înconjoară, în natură și oameni.

„Am ascultat, așa cum facem mereu, vocea comunității sibiene care ne-a sugerat că artificiile sunt o formă de spectacol extrem de populară și apreciată de public, însă nu foarte prietenoasă cu mediul. Mai mult decât atât, FITS aduce mereu publicului cele mai noi tehnologii puse în slujba artelor spectacolului. Avem VR, avem muzee virtuale și multe altele, astfel că era firesc să facem acest pas de la lumina artificiilor la magia celor 200 de drone din spectacolul #findBEAUTY” a declarat Constantin Chiriac, Președinte FITS.

Citește și Chiriac despre spectacolul cu drone, față de cel cu artificii: costurile nu sunt cu mult mai mari și nu mai mor păsări, câini sau pisici

„Conceptul unui spectacol de lumini cu drone pornește de la o idee, apoi sunt desenate pictogramele, iar o echipă de proiectare le traduce în imagini animate. Colaborarea cu FITS include crearea și execuția a două spectacole diferite, precum și punerea la dispoziție a doi piloți UAS și a unei echipe la fața locului”, a spus Mădălin Preda, de la Creative Director & Project Manager EVSKY, firma care a pus în scenă spectacolul.

Puteți urmări în întregime spectacolul de drone si lumini și pe siteul FITS, aici. (de la min 20)

Următorul spectacol este programat în 3 iulie, în intervalul orar 23 - 24, la închiderea FITS 2022.

foto Silvana Armat/video Cristina Bălău

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Io

Acum 1 lună

Pe muzica lui Rapsodiei Romane. Bravo monșer. Oricum întârzierea fost de 20 min. Iar online l-am văzut mai mult pe dirijor decât dronele.Data viitoare mai vedem.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus