Joi,
25.07.2024
Innorat
Acum
22°C

Cum va arăta prima zi de FITS: gală de deschidere la Casa Altemberger, concert Holograf în Piața Mare, show cu drone în Piața Teatrului

Cum va arăta prima zi de FITS: gală de deschidere la Casa Altemberger, concert Holograf în Piața Mare, show cu drone în Piața Teatrului

Vineri, 21 iunie, începe Festivalul Internațional de Teatru. Gala de deschidere a FITS alături de Corul Madrigal, deja obișnuitul show cu drone și concertul Holograf din Piața Mare sunt doar câteva dintre atracțiile primei zile de festival.

Ediția din acest an a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu - cu tema PRIETENIE - se desfășoară între 21 și 30 iunie și programează peste 830 de evenimente indoor, outdoor și online.

Am pregătit, mai jos, o listă cu principalele evenimente ale primei zile de festival. 

Gală de deschidere la Casa Altemberger și show cu drone în Piața Teatrului

Gala de deschidere FITS – Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, în 21 iunie, ora 19, în Curtea Muzeului de Istorie (Casa Altemberger). Evenimentul marchează oficial deschiderea celei de-a 31-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.

Citește și: FITS 2024 va avea deschiderea oficială în curtea Muzeului de Istorie, iar tema va fi „Prietenie”

Și în acest an vom avea parte de show cu drone, pe care îl putem admira din Piața Teatrului. show-ul cu drone din deschiderea și închiderea Festivalului Internațional de Tatru se va prelungi cu două minute, iar în plus față de anul trecut se vor adăuga și artificii eco, care să nu facă rău naturii. Show-ul va începe la ora 23:45.

Concert Holograf și teatru-dans în Piața Mare 

Tot în prima zi de festival, pe scena din Piața Mare sibienii vor putea să participe la concertul celor de la Holograf care va avea loc de la ora 22:30.

FOTO: site FITS

Cu o oră înainte, de la ora 21:30, în Piața Mare suntem invitați de People Power Partnership" (PPP) la un spectacol de teatru-dans.

„People Power Partnership" (PPP) este un proiect de teatru-dans participativ pentru spațiul public, care facilitează întâlniri reale și durabile, într-un context artistic. Pe parcursul proiectului, 104 de tineri (cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani), din orașele partenere ale proiectului, au creat 13 producții de dans independente, precum și un spectacol final de mari dimensiuni care este prezentat în turneu, pe parcursul a doi ani, prin toate cele 13 orașe partenere, fiind inclus în programul unor festivaluri internaționale de prestigiu”, se precizeasaă pe

FOTO - site FITS

Muzică Militară pe Bălcescu  

Muzica Militară a Academiei Forțelor Terestre Sibiu este formația instrumentală de suflători specializată în executarea onorurilor și ceremoniilor militare, a activităților cu caracter ostășesc, susținerea de spectacole și concerte atât în Sibiu, cât și pe plan național și internațional. Sibienii și tursiștii se vor putea bucura de cântecele formației de la ora 18:45, pe pietonala Nicolae Bălcescu.

Foto - site FITS

Tot pe Bălcescu, de la ora 19, vor ajunge „Poveștile în mișcare”. Spectacolul aparține Masters Ballet. Kathakali este o formă antică de teatru-dans, probabil una dintre cele mai vechi din câte există, care își are originile în statul Kerala din sudul Indiei. Kathakali înseamnă a relata povești fără cuvinte.

Spectacole în Parcul Tineretului, Piața Habermann și în Piața Huet

The Gipsy Marionettist, spectacol de teatru contemporan, va putea fi admirat în ărima zi de FITS, în Piața Huet, de la ora 13.

„Fiecare marionetă, care a fost făcută manual și reprezintă membrii familiei artistului, creează o atmosferă specifică și o imagine vizuală diferită. Pe măsură ce sforile se întind, zâmbetele răsar pe chipurile oamenilor. Acest spectacol captivant și simbolic dezvăluie relațiile de familie prin intermediul sforilor mânuite cu o mare îndemânare. Rasid Nikolic reface traseul unei călătorii curajoase, din fosta Iugoslavie aflată în război până în Italia”, se arată în descrierea evenimentului.

În Piața Habermann, de la ora 19, va ajunge spectacolul „Tradiții Indiene”, de la ora 19 și de la ora 21:45.

„Spectacolul reunește o varietate de forme de artă, printre care dansurile Bharatanatyam și Kathak, muzica Karnatik, beatboxingul, percuția clasică indiană, vioara și saxofonul. Prin intermediul acestui schimb, dansatorii și muzicienii abordează aspecte contrastante: anticul și modernul, conservatismul și spontaneitatea. Spectacolul constă într-o interacțiune live între artiști și public”.

Foto - site FITS

Un show interactiv inedit, „Cajoneada” va avea loc și în Parcul Tineretului de la ora 19 și de la ora 23.

„Timp de 3 zile, două grupe a câte 30 de participanți (selectați din rândul publicului prezent la fața locului) vor avea ocazia de a descoperi istoria bogată și evoluția instrumentului cajón, explorându-i originile și relevanța în raport cu muzica contemporană. „Cajoneada” va evidenția diversitatea acestui instrument care s-a făcut remarcat prin intermediul spectacolelor oferite de artiști specializați. Această experiență unică îi va lăsa fără îndoială, atât pe cei ce își doresc să participe, cât si pe spectatori, cu un sentiment de apreciere față de acest instrument fascinant de percuție”, se arată pe site-ul festivalului.

FOTO - FITS site

Evenimentele prezentate mai sus sunt doar o parte din ceea ce se va întâmpla în prima zi de FITS. Programul complet al primei zile de festival poate fi văzut aici.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Bitt Dannman

Acum 1 lună

Sa nu uitam cine e hartistu OLOGraf ... https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/scandal-cu-dan-bittman-dupa-ce-a-prezentat-un-show-al-primarului-psd-dan-florea.html
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus