Marţi,
19.03.2024
Parțial Noros
Acum
2°C

Program FITS 2022, sâmbătă: expoziție la Zoo, flori uriașe pe centru și concert Holograf în Piața Mare

Program FITS 2022, sâmbătă: expoziție la Zoo, flori uriașe pe centru și concert Holograf în Piața Mare

Cea de-a doua zi a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu are pregătite expoziții, piese de teatru, concerte și spectacole stradale inedite. Mai jos, câteva dintre ele.

Pe toată durata festivalului puteți admira expoziția Casandrei Vidrighin. Artista a absolvit Facultatea de Artă Vizuală la Universitatea din Oradea, lucrează și locuiește în Sibiu. „Casandra creează lucrări de artă pornind de la un proces care include cercetare, observare și analiză, din care rezultă un mod de exprimare cultural autentic, cu accente radicale. Prin legătura intimă pe care o stabilește cu locul în care expune, Casandra capătă o libertate de exprimare capabilă să sondeze dimensiuni emoționale pe care astfel le aduce în sfera vizibilului”, arată organizatorii festivalului. Expoziția sa de la Zoo Sibiu se numește „Wild Instinct”.

FOTO VIDEO Ca înainte de pandemie: Mii de sibieni în Piața Mare, în prima seară de FITS. „Este extraordinar”

zoo sibiu casandra vidrighin

Pe Pietonala Nicolae Bălcescu, la ora 12 și la ora 19:15, puteți admira spectacolul „Din tainele naturii” - uriașe flori colorate prind viață prin mișcările actorilor, acompaniați de ritmuri muzicale antrenante.

Compania Oakleaf s-a înființat în 2004, cu scopul de a crea noi spectacole cu costume concepute și realizate de aceiași artiști care pun în scenă și celelalte activități ale trupei: mers pe picioroange, actorie, coregrafie.

Programul zilei de 25 iunie AICI

flori uriașe

Spectacolul „Scaunele” va putea fi urmărit pe scena Fabricii de Cultură, de la ora 18. Este una dintre primele piese ale marelui autor franco-român Eugen Ionescu. „Doi soți în vârstă, singuri, așteptându-și musafirii. Bătrânul povestește o poveste preferată din trecut, în timp ce femeia, care pare să fie atât soție, cât și mamă, spune că ar fi putut fi mult mai mult decât o îngrijitoare...”

Spectacol prezentat în limba franceză, cu traducere în limbile română și engleză
Durata: 1h 15min
Data premierei: 29.03.2022
Titlul original: Les chaises

FOTO VIDEO Minunatul show cu drone a scos Sibiul în stradă. Întârziere de 15 minute „din motive de culoar aviatic”

eugene ionescu spectacol

La ora 20:45 ne întoarcem pe Pietonala Nicolae Bălcescu, pentru „Dans macabru”. O marionetă de șase metri, sprijinită pe o macara electrică pe roți va fi atracția serii în centrul orașului. „Dans macabru”/„Dance of Death” este un spectacol stradal care, deși este croit pentru gusturile tuturor, este menit mai cu seamă pentru cei tineri.

Pe platforma pe care se mișcă marioneta se află, de asemenea, sistemul de sunet care dă glas spectacolului, precum și sistemul pentru efecte de lumină și pirotehnică. Întregul spectacol este o mare coregrafie, iar publicul este încurajat să danseze alături de schelet. 

dans macabru fits

Seara se va încheia în Piața Mare cu spectacolul „În cădere liberă” de la 21:30 și concertul susținut de trupa Holograf, de la 22:30. Întregul program poate fi consultat pe site-ul oficial al Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu - SIBFEST.RO.

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu are loc între 24 iunie și 3 iulie. Pentru zece zile, orașul și împrejurimile sale vor fi gazda a peste 3500 de participanți din 75 de țări, iar publicul este așteptat la peste 800 de evenimente în 80 de spații de joc.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 5101

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus