Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Ucraina: Explozii auzite în Kiev. Martorii spun că au fost atacuri cu rachete

Ucraina: Explozii auzite în Kiev. Martorii spun că au fost atacuri cu rachete

Mai multe explozii au fost auzite în această dimineaţă la Kiev, după care serviciile de urgenţă au fost desfăşurate în cartierul Şevcenko al capitalei Ucrainei, a scris primarul Vitali Kliciko pe Telegram, anunță Agerpres.

Anton Heraşcenko, consilier al ministrului de interne ucrainean, a scris că martorii au raportat atacuri cu rachete. Cu toate acestea, nu a fost clar imediat dacă există morţi sau răniţi grav. Noile lovituri vin la o zi după un atac cu rachete asupra oraşului Sarnî din vestul Ucrainei, în care au fost ucise cel puţin trei persoane, potrivit autorităţilor.

Potrivit agenţiei France Presse, patru explozii au fost auzite la Kiev, un complex rezidenţial din apropierea centrului oraşului fiind lovit şi provocând un incendiu, precum şi degajarea unui mare nor de fum gri. Exploziile au avut loc în jurul orei 6.30 (3.30 GMT), la jumătate de oră după declanşarea sirenelor antiaeriene în capitală, care nu a fost lovită de bombardamente ruseşti de aproape trei săptămâni.

Rusia a invadat Ucraina la 24 februarie, dar a abandonat înaintarea asupra Kievului în faţa rezistenţei feroce susţinute de
arme occidentale, aminteşte Reuters. De atunci, Moscova, precum şi separatiştii pro-ruşi s-au concentrat asupra sudului şi Donbasului, un teritoriu în est format din Lugansk şi vecinul său Doneţk.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus