Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Nou val de cazuri de COVID-19 în Franța. Francezilor li se cere să poarte din nou masca în transportul public

Nou val de cazuri de COVID-19 în Franța. Francezilor li se cere să poarte din nou masca în transportul public

Francezii ar trebui să înceapă să poarte din nou măşti sanitare în spaţiile aglomerate, mai ales în transportul public, în contextul în care Franţa se confruntă cu un nou val de cazuri de COVID-19, alimentat de noile variante ale coronavirusului SARS-CoV-2, a declarat luni ministrul Sănătăţii din această ţară, Brigitte Bourguignon, informează Reuters, citat de Agerpres.

"Nu spun că măsura ar trebui să fie obligatorie, dar le cer francezilor să poarte masca sanitară în transportul public", a declarat ea pentru RTL, adăugând că o astfel de atitudine reprezintă "o datorie civică".

"Nu doar că recomand această măsură, dar chiar o cer", a mai spus Brigitte Bourguignon, potrivit căreia masca sanitară ar trebui să fie purtată din nou şi în alte spaţii închise, precum la locul de muncă şi în magazine.

Franţa a raportat 17.601 de infectări cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore, cel mai mare bilanţ zilnic înregistrat după data de 18 aprilie.

În urmă cu cinci zile, coordonatorul campaniei de vaccinare din Franţa, Alain Fischer, a confirmat că această ţară se află în mijlocul unui nou val de cazuri de COVID-19, la fel ca alte ţări europene, şi că el se pronunţă în favoarea reintroducerii obligativităţii de purtare a măştii sanitare în transportul public.

Numărul noilor infectări a crescut constant de la sfârşitul lunii mai în Franţa, iar incidenţa medie a cazurilor zilnice noi, calculată la şapte zile, a înregistrat o creştere de peste patru ori în raport cu media de 17.705 de cazuri din 27 mai pentru a ajunge luni, 27 iunie, la 71.018 de cazuri.

Totuşi, acest total este de cinci ori mai mic decât media de 366.179 de cazuri înregistrate la începutul anului 2022.

Numărul persoanelor spitalizate cu COVID-19 în Franţa a scăzut la cel mai mic nivel al său din ultimele şase luni pe 18 iunie - 13.876 -, însă a reînceput să crească de atunci şi a ajuns luni la cel mai înalt nivel al său din ultimele patru săptămâni - 15.099.

În mod tradiţional, există un decalaj de două săptămâni între tendinţa numărului de cazuri şi cea a numărului de spitalizări, urmat de un alt decalaj similar în raport cu tendinţa deceselor asociate COVID-19.

Bilanţul deceselor asociate COVID-19 a crescut cu 48 în ultimele 24 de ore în Franţa şi a ajuns marţi la 149.406 de victime.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus