Miercuri,
10.08.2022
Ploi Scurte
Acum
18°C

Licitație pentru ”gaura” lipsă din autostrada spre Budapesta. Ar putea fi gata în 4 ani

Licitație pentru ”gaura” lipsă din autostrada spre Budapesta. Ar putea fi gata în 4 ani

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că au fost depuse şase oferte pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor pentru Lotul 2 al Autostrăzii Lugoj – Deva (secţiunile E şi D), cu o lungime de 9,13 kilometri. Tronsonul include şi un tunel de circa doi kilometri.

„Au fost depuse 6 oferte pentru Proiectarea şi Execuţia lucrărilor pentru Lotul 2 al Autostrăzii Lugoj –Deva (secţiunile E şi D), cu o lungime de 9,13 km! În cadrul acestui contract, câştigătorul va construi inclusiv 2,13 km de tunel forat compus din două galerii unidirecţionale”, a afirmat Sorin Grindeanu, luni, într-o postare pe Facebook.

Potrivit acestuia, proiectul are o valoare maximă estimată de 2,593 miliarde lei (fără TVA). Pentru acest proiect au depus oferte proiectanţi şi constructori din România, Grecia şi Turcia.

„Contractul - finanţat prin PNRR - prevede termene de maximum 11 luni pentru proiectare şi de 34 de luni pentru execuţie”, a adăugat Grindeanu.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunţa că a relansat, în 21 aprilie, procedura de atribuire a contractului „Proiectare şi execuţie lucrări pentru obiectivul major de investiţii: Autostrada Lugoj –Deva (A1), Lot 2: km 27+620 – km 56+220, Secţiunea E şi finalizare Secţiunea D”, prin transmiterea spre publicare în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene a Anunţului de Participare.

Obiectul contractului îl reprezintă proiectarea, execuţia şi finalizarea lucrărilor Autostrada Lugoj – Deva (A1), Lot 2: km 27+620 – km 56+220, Secţiunea E şi finalizare Secţiunea D în lungime de aproximativ 9,13 km, din care 2,13 km de tunel forat.

Conform condiţiilor din Acordul de mediu a fost prevăzută realizarea a două tuneluri în cadrul Secţiunii E2, în contexul evitării problemelor de stabilitate şi a impactului negativ cu implicaţii majore asupra mediului. Lungimea celor două tuneluri va fi de aproximativ 2,13 km.

Tunelurile vor fi formate din două galerii unidirecţionale, prevăzute pe fiecare cale de circulaţie cu platformă de 11,25 m.

Acest tronson este ultimul care lipsește pentru a circula exclusiv pe autostradă, din Sibiu, spre vestul Europei.

Citește și: ”Autostrada Sibiu-Pitești e toată în lucru”. Construcția întregii autostrăzi s-ar putea încheia peste 5 ani

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus