Miercuri,
09.10.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Grădinița din Cartierul Arhitecților se va deschide în septembrie. Încep înscrierile

Grădinița din Cartierul Arhitecților se va deschide în septembrie. Încep înscrierile

Reprezentanții Arhiepiscopiei Sibiu anunță deschiderea Grădiniței cu program prelungit din Cartierul Arhitecților la începutul lunii septembrie a acestui an. Pentru început, grădinița va funcționa cu două grupe mici, dintre care una va fi de germană intensiv și un centru educațional unde vor putea fi înscriși copiii de creșă. În momentul de față, în mare parte lucrările la grădiniță sunt finalizate, iar cele rămase se vor termina până la jumătatea lunii iulie. De asemenea, după data de 10 iulie vor începe și înscrierile. Cei care doresc să-și înscrie copiii trebuie să știe că vor avea o taxă de plătit, bani care vor susține salariile angajaților și masa copiilor. De asemenea, reprezentanții grădiniței transmit că fac angajări pe postul de educatoare de limba germană.

Citește și: „FOTO Au început lucrările de construcție a primei grădinițe din Cartierul Arhitecților”

Grădinița cu Program prelungit din Cartierul Arhitecților de pe strada G.M. Cantacuzino este aproape gata. Clădirea a fost finisată exterior și interior, existând și toate utilitățile. Singurele lucrări care mai trebuie finalizate țin de amenajare și mobilare interioară și de amenajare a curții exterioare. Potrivit reprezentanților Arhiepiscopiei aceste lucrări se vor finaliza, cu totul, până în 10 iulie, data la care încep înscrierile. Părinții trebuie să știe că înscrierile se fac prin prezentare personală la sediul unității de învățământ, după un program care va fi afișat la avizier. Odată cu înscrierea li se va prezenta și interiorul grădiniței.

Se deschide de la 1 septembrie

Grădinița va fi deschisă în toamna acestui an, de la 1 septembrie cu două grupe mici, dintre care una de germană intensiv și una cu predare în limba română și un modul de engleză. De asemenea, dacă va fi cerere, va fi deschis și un centru educațional în care se vor putea înscrie copiii de creșă. Cele două forme de învățământ vor funcționa în paralel o perioadă de timp pentru. Asta înseamnă că, la grădiniță vor putea fi înscriși până în 34 de copii (maxim 17 într-o grupă), iar la centrul educațional până în 16 copii.

Gradinita cartierul arhitectilor

Unitatea de învățământ măsoară 695 mp. Clădirea dispune de parter și mansardă și are în total șase săli de activități educaționale/sociale– câte trei pe fiecare nivel; o sală multifuncțională, o bucătărie, o sală de mese, spații depozitare, cabinet medical etc.

„Se pornește cu două grupe de grădiniță mici dintre care una cu predare intensiv germană și o grupă de limbă română cu un modul de engleză. Dimensiunea unei grupe ar fi de 15 sau 17 copii. În momentul în care îi vom da drumul unitatea va trebui să rămână cu statutul de unitate privată și cu o participare a părinților la cheltuieli. Noi nu i-am putea spune din start taxă, pentru că taxa presupune un profit și nu este cazul. Sumele nu vor aduce niciun profit Arhiepiscopiei, ci vor fi pentru plata salariilor personalului didactic și nedidactic și pentru masă. O parte dintre utilități au fost susținute întotdeauna de Arhiepiscopie și la grădinița „Sf. Dimitrie” și așa va fi și aici, plus investiție, impozite, cheltuieli care vor fi susținute în totalitate de noi. La cele două grupe vor fi patru educatoare și două îngrijitoare”, spun reprezentanții Arhiepiscopiei.

Sumele pe care părinții trebuie să le plătească vor fi în jur de 1.100 de lei pe lună plus masa în funcție de câte zile vine copilul la grădiniță.

În momentul de față se așteaptă Ordinul de Ministru pentru autorizarea de funcționare ca urmare a vizitei de evaluare făcute de experții de la Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar (ARACIP)

Se fac angajări pentru postul de educatoare la grupa germană

Din toamnă, grădinița va funcționa, cu cele două grupe de copii care vor avea câte două educatoare calificate, care sunt titulare sau nu și câte o îngrijitoare. Programul va fi de la ora 7.00 la ora 17.00. Reprezentanții Arhiepiscopiei anunță că se fac angajări pentru postul de educatoare la grupa de germană. Candidatele pot fi titulare sau nu.

Citește și „A fost achiziționat terenul pentru construcția școlii și grădiniței din Cartierul Arhitecților”

În momentul în care Grădinița cu program prelungit din Cartierul Arhitecților va funcționa la capacitate maximă vor fi șase grupe de preșcolari cu 12 cadre didactice și trei sau patru îngrijitoare pe total. În acel moment se vor putea înscrie până la 100 de copii. Din spusele reprezentanților Arhiepiscopiei, vor putea fi înscriși copii din tot orașul și chiar din localitățile învecinate.

Cartierul arhitectilor

Ei spun că ideea ridicării unei grădinițe în acest cartier a venit în momentul în care a fost ridicat complexul cu biserica.

Vor fi acceptați copii din tot orașul nu doar din Cartierul Arhitecților. Orice părinte își dorește, poate aduce copilul.

„Înalt Preasfințitul a văzut că un cartier atât de mare nu are grădiniță pentru educația copiilor și ne-a dat binecuvântarea de a face noi o grădiniță cu gândul de a ajuta la educarea morală a copiilor mai aproape de Dumnezeu ”, spun aceștia.

Piatra de temelie a unității de învățământ a fost pusă în anul 2019. Cei care au ridicat-o spun că tot lemnul pentru acoperiș a fost dat de Primăria Cisnădie, cu implicarea directă a primarului Gheorghe Huja, căruia îi mulțumesc. Toate informațiile despre înscriere pot fi urmărite pe pagina de facebook și cea web a Mitropoliei.  

Grădinița se va deschide chiar dacă nu se va strânge numărul de copii.

Citește și: „Primul obiectiv social educațional din Cartierul Arhitecților va fi construit de Arhiepiscopia Sibiului”

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

3 comentarii

Ion

Acum 2 ani

Deci, după valoarea taxei,1100+cheltuieli de masa ,mă întreb care e implicarea materială a bisericii ? Asta e o afacere privată, punct. Domnul primar mai bine își sufleca mânecile și construia o gradinita cu banii din taxele locuitorilor din cartier. Oare nu și-a bătut joc suficient primăria din Cisnădie de locuitorii din acest cartier ?

Raspunde

Florin

Acum 2 ani

Plătim 1100 +mâncare , așa este și la cealaltă grădinița din cartier , o afacere profitabila pentru biserica . Primarul al acestui cartier nu poate să construiască o grădiniță din taxele exagerat de scumpe pe care le plătim , mai ales gunoiul care ,când bate vântul îl ia și se duce in parc unde se joaca copii și miroase groaznic .Eu nu știu cum stau cei din blocurile din fata tomberoanelor . Data viitoare să mergeți la vot cu toții nu sa îi lăsăm pe cei din cisnădie să decidă pentru cartierul nostru
Raspunde

Emi

Acum 2 ani

Nu știu dacă să râd sau să plâng. Bine, o să mă abțin de la ambele! Trist, trist!

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus