Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
-1°C

Bogdan Trif, PSD Sibiu: Ca de obicei, mi-am ținut cuvântul! Amenzile vor fi anulate!

Bogdan Trif, PSD Sibiu: Ca de obicei, mi-am ținut cuvântul! Amenzile vor fi anulate!

Toate amenzile aplicate pentru necompletarea formularului digital de intrare în România (PLF) sunt ANULATE oficial, prin LEGE!

Camera Deputaților (for decizional) a votat, miercuri, proiectul de lege, la care am fost inițiator, care prevede anularea tuturor amenzilor aplicate pentru necompletarea formularului digital de intrare în România (PLF).

Legea a trecut cu puțin timp în urmă de Senat, a intrat în Camera Deputaților, unde a fost dezbătută în comisii și votată în plen, urmând să fie promulgată și publicată în Monitorul Oficial, devenind obligatorie.

Introducerea obligativității completării acelui formular digital și a sancțiunilor foarte mari a fost o greșeală enormă. Zeci de mii de români au plătit amenzi pentru faptul că n-au reușit să-și completeze în sistem electronic actele cerute, termenul prevăzut fiind foarte scurt. Au fost și perioade în care sistemul online nu a funcționat și oamenii nu au putut să completeze formularul, dar au fost sancționați. De asemenea, nu s-a ținut cont de faptul că mulți oameni simpli nu știau să completeze formularul digital și n-au avut timp să apeleze la ajutorul familiei sau al prietenilor.

DSP-urile din județe erau asaltate de cereri de sancționare venite din partea gestionarilor site-ului, astfel că inspectorii DSP erau ocupați exclusiv cu această activitate, nemaiavând timp să meargă în teren.

Le mulțumesc tuturor parlamentarilor din Senat și Camera Deputaților care au votat acest proiect de lege, îndreptând prin acest fapt o altă lege care a nedreptățit mulți români!

Deputat Bogdan Trif, Președintele Organizației Județene PSD Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1273

Comentarii

1 comentarii

Adrian

Acum 1 an

incurajam contravenienti si ne p_ _ _ m pe cei corecti...bravo tovarasi
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus