Miercuri,
10.08.2022
Ploi Scurte
Acum
19°C

Încep înscrierile în trei noi clase Continental în sistem dual. Director HR: ”Vom continua să creștem și să calificăm forța de muncă locală”

Încep înscrierile în trei noi clase Continental în sistem dual. Director HR: ”Vom continua să creștem și să calificăm forța de muncă locală”

Liceul Tehnologic „Independența”, Colegiul Tehnic Energetic și Continental Sibiu, companie tehnologică, anunță începerea înscrierilor în trei noi clase a IX-a, în sistem de învățământ profesional dual.

Oferta educațională pentru anul școlar 2022-2023, propune absolvenților de gimnaziu 90 de noi locuri în 3 clase Continental, în sistem de învățământ profesional dual, în domeniile de pregătire electronică și electromecanică.

Liceul Tehnologic „Independența” propune două clase Continental a IX-a în sistem dual, specializările „Electronist Aparate și Echipamente”, respectiv „Electromecanic Utilaje și Instalații Industriale”, a câte 30 de locuri fiecare.

Din acest an, și Colegiul Tehnic Energetic introduce sistemul de învățământ profesional dual, propunând prima clasă Continental în sistem dual, specializarea „Electronist Aparate și Echipamente”, cu 30 de locuri dedicate absolvenților de gimnaziu.

Ne gândim la necesitățile pieței muncii din județul Sibiu și nevoia elevilor de a se dezvolta și perfecționa. Parteneriatul cu compania Continental Sibiu pentru școlarizarea unei clase de învățământ profesional dual vine în întâmpinarea nevoilor tinerilor de a se realiza profesional conform dorințelor lor, oferindu-le o perspectivă de viitor. Privim cu încredere acest început și suntem convinși că rezultatele nu vor întârzia să apară”, a declarat Sorin Dan Volosciuc, director al Colegiului Tehnic Energetic Sibiu. 

Înscrierile vor avea loc în perioada 4-8 iulie la Liceul Tehnologic „Independența”, str. Gladiolelor, nr. 2, între 8:30-15:00, respectiv Colegiul Tehnic Energetic, str. Electricienilor, nr. 1, între 9:00-14:00. Cei interesați pot solicita mai multe detalii la numerele de telefon *4000, 0269.221.806 pentru Liceul Tehnologic „Independența” și 0269.244.351 pentru Colegiul Tehnic Energetic.

Urmarea cursurilor învățământului dual presupune o serie de beneficii pentru elevi: practică în interiorul Continental Sibiu, bursă lunară de 500 RON, 200 RON din partea statului și 300 RON din partea companiei, transport și masă asigurate pe toată perioada practicii, diplomă și certificat de calificare la absolvire, cât și prioritate la angajare.

Încă din anul 2018, Continental Sibiu s-a implicat activ în dezvoltarea învățământului profesional dual și am văzut de la an la an cum interesul pentru aceste clase crește. Anul acesta am avut 102 elevi în patru clase Continental și ne pregătim să urmăm bun-venit următoarelor două noi clase a IX-a din luna septembrie. Le transmit viitorilor absolvenți de clasa a VIII-a să vină la „Independența”, în Clasele Continental, pentru că vor avea multe de învățat și câștigat”, spune Mirela Hanea, director al Liceului Tehnologic „Independența”.

În cei 3 ani de studii, elevii vor pune bazele electronicii și electromecanicii, având oportunitatea de a aplica noțiunile studiate în sectorul producției componentelor electronice pentru industria auto. Obținând competenţele necesare pentru intrarea pe piaţa muncii, elevii se bucură astfel de o rută alternativă de formare profesională. În plus, după absolvirea clasei a XI-a, aceștia au posibilitatea de a-și continua studiile în cadrul liceelor care oferă posibilitatea continuării studiilor liceale în format seral în vederea obținerii diplomei de bacalaureat, beneficiind de flexibilitatea și susținerea Continental.

Prima generație de absolvenți și-a început cariera profesională în vara lui 2021, intrând în compania Continental Sibiu pe poziții de operatori și tehnicieni. Încă 49 de absolvenți din generația actuală vor începe și ei munca în cadrul Continental Sibiu în perioada imediat următoare.

„Continental va continua să crească și să califice forța de muncă locală, școala duală rămânând un obiectiv strategic pentru companie. În 2021 am angajat prima generație de absolvenți de școală duală, iar acum ne pregătim să primim în companie cea de-a doua generație. Acești absolvenți ai sistemului de învățământ profesional dual ne-au devenit colegi în una din cele mai mari companii din regiune, având șansa de a intra pe piața muncii imediat după terminarea liceului, cunoscând o meserie și fiind bine pregătiți pentru pozițiile de operatori și tehnicieni pe care le ocupă”, a declarat Lăcrămioara Dărăban, director Resurse Umane, Continental Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 646

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus