Miercuri,
10.08.2022
Innorat
Acum
21°C

Sibienii nu renunță la rezervările pentru Hurghada. Touroperator: „Probabil vor alege alte plaje”

Sibienii nu renunță la rezervările pentru Hurghada. Touroperator: „Probabil vor alege alte plaje”

Egiptul rămâne în continuare printre preferințele de concediu ale sibienilor. După ce o româncă a murit duminică,  atacată de un rechin pe o plajă din Egipt și mai multe plaje de la Marea Roșie au fost închise, reprezentanții agențiilor de turism spun că nu au primit încă niciun telefon care să anuleze sejururile deja programate, cel puțin până acum.

Am vorbit cu mai multe agenții de turism pentru a vedea dacă sibienii s-au răzgândit după ce au văzut ce s-a întâmplat pe plaja din Hurghada. Până în acest moment, Egiptul rămâne în continuare una dintre destinațiile de concediu alese de sibieni, iar telefoane care să anuleze rezervările deja făcute nu s-au primit, arată agențiile de turism din Sibiu.

„Nu am avut oameni care să anuleze rezervările. Într-adevăr, este un pic mai cald pentru această perioadă, dar sunt și persoane care-și doresc Egiptul. Nu a sunat nimeni ca să anuleze, cel puțin până în momentul de față”, spun reprezentanții Agenției de turism Tramp Travel.

„Probabil vor alege alte plaje”

Aceeași situație o întâlnim și la o altă agenție de turism de Sibiu. Există cereri pentru Egipt în această perioadă, iar clienții nu au dat semne că ar vrea să anuleze. „Nu avem vreo semnalare de la niciun client. Furnizorii noștri, cei care organizează charterele către Egipt nu au anunțat nimic în acest sens. Avem rezervări pentru Egipt pentru perioada următoare. E un lucru nou, nu am auzit să fie rechini atât de aproape de larg. Deocamdată, cei care sunt înscriși nu au decât să călătorească, nu există restricții în acest sens. Probabil vor alege alte plaje”.

Și la agenția Aerotravel lucrurile sunt asemănătoare. Egiptul a fost ales mai mult de sibieni în lunile aprilie-iunie, sunt rezervări și acum, dar anulări încă nu s-au făcut.

„Nu am avut anulări. În agenția noastră, Egiptul a fost ales mai mult în lunile aprilie – iunie. Pentru perioada următoare sunt mai puțini cei care îl preferă, dar cereri de anulare nu am avut”, a explicat și un reprezentant al agenției Aerotravel.

Româncă ucisă de rechin în Hurghada

O româncă a murit, duminică, în staţiunea Hurghada din Egipt, în urma unui atac al unui rechin, a transmis Ministerul Afacerilor Externe.

Românca era din județul Suceava, a informat Monitorul de Suceava în această dimineață. Femeia avea 40 de ani și era funcționară la Direcția de Finanțe Suceava. Conform surselor Monitorul de Suceava, femeia își cumpărase două sejururi în Egipt, pentru o vacanță mai lungă.

În această perioadă, zboruri directe către Egipt, de pe Aeroportul Internațional Sibiu, sunt operate de două ori pe săptămână, sâmbăta și joia. 

Citește și: Românca ucisă de rechin în Egipt era funcționar public. Lucra la Direcția Finanțelor și avea cumpărate două sejururi

Ce destinații de concediu preferă sibienii? Grecia, Turcia și Egipt, în topul cerințelor

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 1200

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Ass

Acum 1 lună

'Probabil vor alege alte plaje' Este si alta mare pe acolo sau la rechini le este rusine sa se deplaseze cativa metri???
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus