De la o petrecere reusita nu poate lipsi bautura de origine mexicana, cu ajutorul careia distractia este garantata. Cand vine vorba de momentul in care poate fi savurata aceasta, nu exista alegere gresita.
Exista persoane care prefera sa dea un shot din taria din Mexic la inceputul petrecerii, in timp ce altele o consuma pe tot parcursul serii. De altfel, exista mai multe metode de a consuma tequila, despre care vei afla mai multe in continuare.
Cum este obtinuta bautura care aduce distractia la orice petrecere?
Ingredientul cheie pentru prepararea tariei de origine mexicana, pe care intreaga lume o adora, este agava albastra, o planta a carei denumire englezeasca este Weber Blue, dar caruia vorbitorii de spaniola ii spun piñas. Din punctul de vedere al aspectului, aceasta poate fi asemanata cu un cactus, desi caracteristicile sale sunt complet diferite.
Printre intrebuintarile agavei se numara si utilizarea sa in industria textila, precum si in cea alimentara. De altfel, aceasta planta este benefica pentru sanatate, deoarece stimuleaza absorbtia calciului, a lipidelor, precum si sanatatea florei intestinale.
In ceea ce priveste tequila, taria este obtinuta din miezul sau din radacina plantei dupa ce aceasta a ajuns la maturitate. Un astfel de proces presupune temperaturi deosebit de ridicate si poate dura o perioada indelungata, de pana la 10 ani.
Exista mai multe metode de a obtine taria de origine mexicana. Desi fiecare producator are propria sa reteta, exista cateva elemente care nu pot fi excluse din producerea tariei. De exemplu, primii pasi implica plantarea si recoltarea plantei, etape care se fac manual urmand traditii indelungate.
Urmeaza gatirea si extractia zaharului. Din acest punct de vedere, procesul de productie a fost modernizat, motiv pentru care majoritatea distileriilor au o masinarie special destinata acestui scop. Alt pas esential este fermentarea bauturii, etapa care poate dura maximum doisprezece zile.
Distilarea si perioada de invechire determina tipul de tequila pe care il vei consuma. Taria este tinuta in butoaie de stejar pentru o perioada de minimum 2 luni si maximum 3-4 ani. Cu cat bautura este mai veche, cu atat aceasta va avea o culoare mai inchisa, va fi mai savuroasa si, totodata, va avea un pret mai ridicat.
Conform legislatiei mexicane actuale, bautura nationala poate fi imbuteliata doar daca procentajul sau de alcool este situat intre 35 si 55%. Majoritatea sortimentelor importate de romani au o concentratie de alcool de aproximativ 38%.
Cum si cand aduci taria mexicana la o petrecere?
In cazul in care te pregatesti pentru o petrecere sau doar vrei sa petreci o noapte reusita in compania prietenilor tai, trebuie sa stii ca tequila este „inima” oricarui eveniment. Comanda sortimentele dorite din magazinele de specialitate si poti da startul distractiei oricand doresti.
Majoritatea persoanelor prefera sa consume un shot din bautura obtinuta din agave albastre pentru a se incalzi pentru o noapte de neuitat. Cel mai popular mod de a face acest gest este sa acompaniezi bautura cu lime si sare. Totusi, poti savura taria si in tihna, simplu sau cu cateva cuburi de gheata.
Nu neglija nici cocktailurile pe care le poti prepara cu aceasta bautura. Nimic nu se compara cu o Margarita pregatita ca la carte sau cu o Paloma savuroasa! Asadar, daca „inviti” o sticla de tequila la petrecere, distractia este garantata!
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Vizualizari: 1058
Ultimele comentarii
Acum 8 ore
Laur
Acum 9 ore
Adrian
Acum 10 ore
Cornel Sibianul
Acum 10 ore
Q
Acum 10 ore
Max