Miercuri,
10.08.2022
Ploi Scurte
Acum
18°C

Locale 2024: Daniela Cîmpean confirmă o nouă candidatură. FDGR caută un candidat la primărie. 3 posibili candidați

Locale 2024: Daniela Cîmpean confirmă o nouă candidatură. FDGR caută un candidat la primărie. 3 posibili candidați

Președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, a confirmat pentru Turnul Sfatului că va candida pentru un nou mandat la președinția Consiliului Județean Sibiu, infirmând unele informații care circulau în oraș.

Conform acestor zvonuri, Cîmpean ar fi urmat să candideze pentru un loc în Parlament, iar în locul ei, la președinția CJ Sibiu, ar fi fost luat de consilierul județean Vlad Vasiu.

Cîmpean spune însă că va candida pentru un nou mandat.

”L-am susținut pe Vlad Vasiu și am spus tot timpul că ar putea fi un înlocuitor dacă eu nu voi mai candida. Dar nu am spus niciodată că nu mai candidez. Voi candida pentru un nou mandat pentru că am proiecte pe care vreau să le continui. Nu pot lăsa proiectul noului spital județean la început de drum”, a declarat pentru Turnul Sfatului, Daniela Cîmpean.

FDGR caută un candidat la primărie

Forumul German nu are încă stabilit un candidat pentru alegerile de anul viitor, în condițiile în care actualul primar, Astrid Fodor, a anunțat oficial că nu va mai candida, iar un alt nume despre care s-a vorbit că ar putea candida la această funcție, Gabriel Tischer, nu pare dornic să ia în considerare o participare la alegerile locale din 2024.

”Un singur lucru este cert în acest moment: FDGR va avea un candidat la alegerile locale de peste doi ani. Restul sunt pur și simplu zvonuri care nu sunt acoperite de ceva concret. Nu am avut o discuție în partid legată de viitorul candidat” a transmis președintele FDGR, dr. Paul Jurgen Porr.

El spune că zvonurile conform cărora s-a decis candidatura unuia dintre consilierii locali ar fi falsă.

”Poate candida la Primăria Sibiu un actual consilier, însă nu este obligatoriu. Vă reamintesc faptul că Iohannis nu a fost consilier local înainte de a deveni primar, și a dovedit în patru mandate că a fost un primar excepțional.  Doamna Fodor a fost consilier și viceprimar al orașului și a devenit și dânsa primar al Sibiului. Nu este o regulă, nu urmărim un model”, a declarat Paul Jurgen Porr pentru Turnul Sfatului.

Forța Dreptei va merge probabil cu Ciprian Faraon

Forța Dreptei, partidul condus de Ludovic Orban la nivel central și de Constantin Șovăială la nivel local spune îl va avea, cel mai probabil, candidat la Primăria Sibiu pe Ciprian Faraon, fost vicepreședinte PNL Sibiu. El pune însă că pentru o eventuală candidatură are nevoie de susținerea colegilor.

”Nu pot spune că voi fi candidatul Partidului Forța Dreptei la Primăria Sibiu. Decizia va fi luată în cadrul partidului, la momentul respectiv. Dorința mea personală poate că este să candidez, însă asta va trebui să vrea și colegii din organizație”, a comentat Ciprian Faraon.

Două variante aproape sigure: Adrian Bibu și Nicu Ștefănuță

Adrian Bibu, alături de colega de partid Daniela Cîmpean, pare cel mai sigur de parcursul său la alegerile din 2024.

Cu o candidatură foarte aproape de certitudine, Bibu a început de puțin timp o campanie de întâlniri în cartierele municipiului.

”Eu am hotărât să fie aceste întâlniri fie la 7 dimineața, fie la 7 seara, să merg între oameni, să discut un pic problemele lor. Ideea este că eu vreau să le prezint puțin oamenilor ce am făcut până acum, ce vreau să fac în continuare și vreau să văd și eu cum văd ei lucrurile, ce mai trebuie făcut, ce probleme au. Dacă nu te duci între oameni, nu ai cum să le vezi. Acum, din birouri se pare că facem lucruri extraordinare, dar poate că, în realitate, oamenii au alte așteptări de la noi”, a transmis în urmă cu două săptămâni, Adrian Bibu.

Administratorul public al județului spune că acțiunea lui nu trebuie interpretată ca o acțiune electorală.

”Nu se poate vorbi de precampanie. Din punctul meu de vedere, așa ar trebui în mod normal să se facă, pentru că eu cred că nu uităm că Iohannis era în fiecare după-amiază pe șantiere, nu stătea în birouri. Iar asta nu e o aluzie la nimeni, spun cum vreau eu să funcționez. Eu chiar vreau să fiu legătura cu omul, pentru că omul te-a pus acolo să îi rezolvi problemele. Dacă nu stai e vorbă cu ei, nici nu ai cum să le cunoști problemele.

Categoric că lumea va zice că e precampanie. Nu e nicio precampanie, e un lucru pe care ar trebui să-l facem cu toți, pentru că e o chestie de bun simț”, a mai transmis Adrian Bibu.

Europarlamentarul sibian Nicu Ștefănuță a arătat și el că este interesat de o candidatură la Primăria Sibiu din partea USR. Însă el va trebui să aștepte și o confirmare din partea organizației.

”Mă interesează Sibiul, îl iubesc și vreau să fiu mai implicat. Toate lucrurile au un proces natural, trebuie mai întăi să discut cu membrii USR, ei trebuie să aleagă cine va candida din partea partidului”, a arătat Nicu Ștefănuță.

El a apreciat faptul că Sibiul are nevoie de o administrație care să îi redea dinamismul din trecutul apropiat, ”acea sevă, acea vână”. În prezent, Nicu Ștefănuță este și raportor general din partea Parlamentului Uniunii Europene pentru bugetul UE pe 2023. Întrebat dacă un post de conducere în administrația locală este mai tentant decât un fotoliu de europarlamentar, Ștefănuță a răspuns că dorește să își utilizeze experiența ”acasă, pentru Sibiu”. ”E foarte tentant să lați în urma ta o schimbare atât de profundă precum o fac colegii din Brașov”, a mai răspuns Ștefănuță.

Citește și: Ciolacu anunță reconstrucția organizațiilor care nu au câștigat fotoliile de primar în municipiile reședință de județ. Sibiul nu a avut niciodată primar PSD

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

10 comentarii

Munteanu

Acum 1 lună

Maaai... unii nu se mai satura de functii... Ah! ce dulce e puterea... Dar ce avantaje iti aduce...
Raspunde

Kukuruku

Acum 1 lună

Care "anul viitor" la partea cu fdgr, suntem in 2022, nu 2023 :)
Raspunde

Aci Duțu

Acum 1 lună

faraon ăla nu era pesedeu la ultimele alegeri?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Aci Duțu

Acum 1 lună

pe oricine va stabili FDGR candidat, va fi viitorul primar al Sibiului. zdoară nu vom vota roșii și haurii
Raspunde

@ACI DUTU

Acum 1 lună

Vorbește mă in nume personal. Nu ți-a ajuns cat ne-au persecutat sașii? Tot cu ei votezi, neam de traista?! Nu votezi cu etnia ta ori ești...? Rușine!
Raspunde

Der Konig

Acum 1 lună

În acest moment, privind dezastrul din Sibiu, cu lucrări întârziate și executate de mântuială, cu reabilitări de cartiere care au transformat multe zone ale orașului în Cernobîl, cu zero viziune, zero implicare, zero bun simț, zero proiecte reale de perspectivă, cu multă aroganță și incompetență, doamna Fodor a reușit să îngroape FDGR-ul și mitul sașilor ”gospodari”. A pus cruce pe orice idee de minim bun simț și profesionalism, cultivând în primărie doar țățisme și funcționari submediocri. Forumul trebuie să devină istorie. Sașii adevărați sunt, din păcate, la cimitir, acolo unde sunt și visele ca Sibiul să devină un oraș verde, puternic și aerisit. În rest, Bibu și Ștefănuță, cred că vor fi niște glume sinistre, mai ales cel de-al doilea. PSD-ul nu contează pentru că sibienii votăm exclusiv personaje sinistre cu nume germanofile. Apropo, să ne fie rușine pentru că am dăruit țării pe cel mai prăpădit președinte din istorie!
Raspunde

Dan

Acum 1 lună

chiar aveam emotii ca tov. cimpean nu o sa mai candideze. Acum putem sta linistiti, ea si uebermenschii de la fdgr sunt tot ce avem nevoie in administratia locala, drept dovada realizarile lor extraordinare si inegalabile din ultimele mandate. Sanatosi sa fie CA CA ei altii nu mai gasim !
Raspunde

Sibiul spre sat sau spre oraș?

Acum 1 lună

Ultimii 20 de ani au confirmat apetența sibienilor la a acorda votul și încrederea oarbă reprezentanților FDGR din următoarele motive: speranța că vor gi mai serioși și gospodari (total eronat-timpul a demonstrat că sunt cel puțin la fel de incompetenți și corupți ca ceilalți), lipsa unui contracandidat serios (Pop, Bibu, etc au fost carne de tun) și din sindromul iobagului care sărută mâna stăpânului superior, arian. Acum, privind retrospectiv, pentru un sibian care are un IQ decent și a călătorit mai departe de Mohu, inclusiv Iohannis apare ca un primărel îmbufnat, arogant dar care a reușit să asigure tranziția dintre stadiul de orășel provincial gri și ponosit la stadiul de atracție turistică. Ei, actuala primărie a eșuat lamentabil în a asigura trecerea la nivelul următor, prin prostiile, enormitățile și nepăsarea care o caracterizează. Nu știu dacă Clujul, Iașiul, Oradea, etc sunt cele mai bune exemple, dar cred că sunt cu ani lumină peste Sibiu, care a eșuat lamentabil în a-și crea o identitatea civică proprie, o viață decentă, lucrări de infrastructură majore, respect pentru cetățeni și o perspectivă bine pusă la punct, cu termeni concreți de implementare. Mizeriile din PNL au acaparat tot ce înseamnă administrație publică, de la femei de serviciu, la directori, iar FDGR-ul se mulțumește cu funcții pentru tinerele lor speranțe octogenare. Tristă incapacitatea de a genera un candidat serios, adecvat și profesionist. Sper să nu ajungem vreodată să o regretăm pe Fodor, deși cu Tischer, Bokor, Ștefănuță sau chiar Bibu, avem mari șanse.
Raspunde

Andrei

Acum 1 lună

A vota PSD sau PNL e acelasi lucru de 30 de ani, adica garantia faptului ca nu se va face nimic in interesul cetatenilor ci doar in interesul clanurilor din partide. Am avut o mare speranta cu sasii, dar Iohannis a dezamagit crunt prin aducerea PSD la guvernare dovedind ipoteza ca e doar omul sistemului si nimic mai mult. D-na Fodor nu mai spun, a pus FDGR-ul pe butuci prin clanurile instituite si intretinute in primarie, prin cumetriile (ex. arh. sef Udrea -fina d-lui Ioahannis ->varza tot Urbanismul din primarie) intretinute la nivel de politici locale. Deci trebuie un suflu nou care sa rada toata administratia locala infipta in functii de zeci de ani.
Raspunde

Activist protestatar jobless

Acum 1 lună

Dar REPER, noul partid al domnului Ciolos nu va candida? Doar avem in Sibiu atatia formatori de opiniec, care au creat Agora sibiana, au protestat ani de zile tacut, isi cumpara masini electrice si au pareri pro avort! Ii citesc zilnic pe FB pe acesti zei locali, campioni eterni ai malahiei!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus