Miercuri,
10.08.2022
Parțial Noros
Acum
18°C

8 cazuri de COVID printre participanții la FITS. Nu a fost declarat focar

8 cazuri de COVID printre participanții la FITS. Nu a fost declarat focar

În perioada desfășurării Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu au fost confirmate 8 cazuri de infectare COVID, transmit reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Sibiu. Cu toate acestea, nu a fost declarat focar pentru că anchetele epidemiologice au arărătat că nu există legături între cazuri.

Citește și: Spectacole anulate și final de festival fără Constantin Chiriac, din cauza unui posibil focar de COVID

„În urma anchetelor epidemiologice efectuate nu s-au stabilit legături epidemiologice certe între cazuri, persoanele respective făcând parte din delegații diferite, care n-au interacționat în timpul activităților și spectacolelor defășurate. Ca urmare, nefiind întrunite criteriile epidemiologice, nu s-au declarat ca și focare COVID. Anchetele epidemiologice continuă, urmând a se stabili eventuale focare sau dacă rămânem în continuare la aspectul prezentat, de cazuri izolate, fără link epidemiologic” spune dr. Simona Berariu, purtător de cuvânt DSP Sibiu.

În momentul de față, în județul Sibiu, nu există niciun focar COVID care să se afle în evidența DSP-ului.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus