Marţi,
04.10.2022
Parțial Noros
Acum
12°C

Executorul judecătoresc, în acțiune la IPJ Sibiu, după ce s-a pus poprire pe conturile instituției. Polițiștii reclamă un viciu de procedură, nu se specifică ce sumă trebuie achitată

Executorul judecătoresc, în acțiune la IPJ Sibiu, după ce s-a pus poprire pe conturile instituției. Polițiștii reclamă un viciu de procedură, nu se specifică ce sumă trebuie achitată

Aproximativ 145.000 de lei este suma pentru care conturile Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Sibiu sunt blocate de câteva săptămâni, potrivit fostului agent de poliție Marian Răduinea, iar executorul judecătoresc venit la sediul instituției să recupereze suma a plecat fără bani.

Polițiștii au invocat faptul că nu poate fi aplicată decizia judecătorilor, deoarece în sentință nu a fost precizată suma.

”Efectuarea executării silite comunicate Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu, prin adresa formulată în dosarul execuțional, o considerăm nelegală și netemeinică, în condițiile în care nu a fost prezentat un titlul executoriu din care să rezulte obligația ca instituția noastră să îi achite creditorului debitul invocat de către el.

Precizăm faptul că, titlul executoriu se bazează pe o decizie a Curții de Apel Alba Iulia, care a fost pusă în aplicare de către Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu întocmai cum a fost pronunțată.

Împotriva tuturor actelor de executare silită au fost formulate contestații la executare, care sunt înregistrate pe rolul instanțelor judecătorești și își urmează cursul, până la soluționarea definitivă pe această cale”, precizează IPJ Sibiu, în urma unei solicitări transmisă de Turnul Sfatului.

Marian Răduinea a solicitat în instanță drepturi salariale în valoare de 145 de mii de lei, iar acum susține că i se face o nedreptate, ofițerii IPJ Sibiu opunându-se recuperării banilor.

”Astăzi m-am prezentat la IPJ Sibiu cu dl. executor judecătoresc pentru a pune sechestru pe bunurile Poliției Sibiu. Șeful IPJ Sibiu refuză să pună în executare una dintre hotărârile definitive prin care este obligat să îmi acorde drepturile salariale restante. Spun una, pentru că sunt 5 asemenea hotărâri. IPJ Sibiu a contestat măsură, a cerut suspendarea executării și instanța a respins aceste solicitări. Chiar și așa, șeful IPJ Sibiu e mai presus de lege, refuză accesul executorului în clădirea instituției, că și cum am fi mers la SRL-ul lui... (...)

Am considerat că nu trebuie să chem mascații sau un alt echipaj, fiind vorba despre executarea silită a Poliției Sibiu, nu e normal să facem circ, dar aștept măsuri de la șeful Poliției Române sau de la dl Bode! La Parchet voi depune plângerea penală, asta e clar!”, a transmis Răduinea pe pagina sa de Facebook.

Potrivit portalului Judecătoriei Sibiu, instanța a decis joi, 7 iulie, respingerea cererii de suspendare a executării, solicitată de IPJ Sibiu.

”Respinge cererea de suspendare provizorie a executării silite formulată de contestatorul INSPECTORATUL DE POLIŢIE JUDEŢEAN SIBIU, în contradictoriu cu intimatul RĂDUINEA MARIAN, ca neîntemeiată. Fără cale de atac”, se arată în sentință.

Din luna aprilie, conturile Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Sibiu sunt blocate, în urma unei decizii judecătorești.

Citește și: Inspectoratul Județean de Poliție e executat silit, iar conturile sunt poprite. Salariile polițiștilor s-au plătit în baza unei legi speciale

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Emil

Acum 2 luni

Mai degrabă viciu de mafie si corupție endemica.
Raspunde

Emil

Acum 2 luni

Nici colonelul Dragomir nu mai poate lichida mafia MAI faurita de infractori ca Dragnea, David, Bercea, etc. Au interzis accesul executorului judecatoresc.

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus