Reprezentanții Romsilva publică pe pagina de facebook mai multe imagini din Parcului Național Munții Măcinului, fotografii realizate de rangerii locali.
"Imagini de fundal (wallpapers) superbe realizate de colegii noștri Tecaru Cecilia și Bădilaș Vasile, rangeri în cadrul administrației Parcului Național Munții Măcinului" transmite sursa citată.
Parcul Măcin, situat în nordul Dobrogei are o suprafață de 11.151 hectare și cuprinde cea mai veche formațiune geologică din România, rezultată în urma orogenezei hercinice.
Deși este poate impropriu numit munte, Măcinul are aspectul unui deal ce atinge înălțimea maximă în Vârful Țuțuiatu, 467m.
Culmea Pricopanului este poate cea mai spectaculoasă zonă, cu muchii crenelate și formațiuni granitice megalitice spectaculoase.
Întregul parc are unsprezece trasee turistice, iar acestea pot fi parcurse la pas, călare sau pe bicicletă.
În Munții Măcinului se pot observa anual peste 30.000 de exemplare de păsări în migrație, dintre care 10.000 de păsări sunt răpitoare, iar restul berze albe.
În timpul migrației pe deasupra parcului trec 29 de specii de păsări răpitoare, mai mult decât oriunde altundeva în Europa.
La fel ca în Munții Bucegi, în Parcul Național Munții Măcinului exista un „Sfinx” al Dobrogei.
Credit foto: Badilas Vasile & Cecilia Tecaru, rangeri la Administrația Parcului Național Munții Măcinului
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Vizualizari: 2280
Ultimele comentarii
Acum 9 ore
Diana
Acum 9 ore
Il ie
Acum 9 ore
Emil
Acum 9 ore
Eori
Acum 10 ore
Nelutu O