Vineri,
19.04.2024
Parțial Noros
Acum
2°C

Preocuparea deputatului AUR de Sibiu: Câte infracțiuni sunt provocate de cetățenii ucraineni? Răspunsul MAI

Preocuparea deputatului AUR de Sibiu: Câte infracțiuni sunt provocate de cetățenii ucraineni? Răspunsul MAI

Deputatul AUR de Sibiu, Sebastian Suciu, a transmis ministrului de Interne, Lucian Bode, o interpelare prin care îi solicită date legate de infracțiunile comise de cetățenii ucraineni pe teritoriul României, după începerea războiului provocat de Rusia.

„Ce dinamică și ce tendință manifestă infracționalitatea din România, luând în considerare găzduirea și tranzitarea refugiaților din Ucraina? Cum este influențată criminalitatea din România de refugiații din Ucraina?”, a întrebat deputatul referindu-se la contextul în care ”ca urmare a agresiunii rusești din Ucraina și migrării ucrainenilor din zona de conflict, precum și stabilirea acestora pe teritoriul României ca refugiați”.

Ministrul Lucian Bode i-a explicat deputatului în răspuns că nu există o statistică a infracțiunilor în funcție de naționalitatea celor care le fac, însă nu se poate vorbi de o creștere a fărădelegilor în urma migrării masive a vecinilor din est.

”Dinamica infracțiunilor săvârșite în România ca urmare a conflictului din Ucraina, a fenomenului migrației din această zonă, respectiv a tranzitării teritoriului românesc de către cetățenii ucraineni, nu a cunoscut o influență majoră, nefiind identificate probleme deosebite ridicate de gestionarea situației în actualul context internațional”, a notat Lucian Bode.

Conform datelor ministerului, în perioada februarie – mai 2021 au fost 159.918 sesizări de natură penală, iar în aceeași perioadă a acestui an numărul sesizărilor a crescut la 168.314.

”În perioada februarie – mai 2022, criminalitatea nu a cunoscut schimbări semnificative, care să poată fi considerate a fi determinate de cetățenii străini sau apatrizii aflați în situații deosebite, proveniți din zona conflictului armat din Ucraina”, spune ministrul.

Lucian Bode a explicat că nu poate oferi date legate de numărul de infracțiuni cu autor cetățeni din Ucraina.

”Situația statistică existentă la nivelul IGPR nu permite extragerea de indicatori statistici cu privire la evoluția infracționalității în perioada de referință, defalcat în funcție de cetățenia persoanelor implicate”, se mai arată în răspunsul transmis de ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Nicoleta Merluciu

Acum 1 an

AUR va domina Romania si va elibera Sibiul de ciuma saxona si cea liberala! Slava Ucraini!
Raspunde

GIL

Acum 1 an

Vezi ca se împart medicamentele, fugi ca le ratezi, si poate te faci bine :)
Raspunde

Chirurgul Bariatric

Acum 1 an

Mai bine ar fi preocupat sa slăbească puțin, altfel nu o sa mai poată alerga după infractori
Raspunde

Claus

Acum 1 an

Vezi ca iti creste a treia barba si din ce ai scris in declaratia de avere esti sarac lipit pamantului...iar asta e o infractiune deasemenea.
Raspunde

Dumitru Hulea

Acum 1 an

**** de Sibiu tine morțiș să fie băgat în seamă cu ajutorul **** Alin Bratu .

Raspunde

Emil

Acum 1 an

Mafia striga mafia....Romanii sunt terorizați de atrocitățile crimei organizate din Justiție, Parlament si MAI, si mai putin de ale cetățenilor ucrainieni.
Raspunde

Lol

Acum 1 an

Respectivului nu ii crapă șoriciul de Rușine?
Raspunde

Gogu

Acum 1 an

Infracționalitatea a început sa crească după ce s-a întors diaspora votantă de AUR...
Raspunde

Tascan

Acum 1 an

Credeam ca e preocupat de ce va manca la amiaza .
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus