Duminică,
02.10.2022
Cer Senin
Acum
14°C

VIDEO Povestea tânărului german care s-a mutat în România pentru a promova turismul în satele din jurul Sibiului. „Aici se mai poate realiza ceva ce în vest nu mai este posibil”

VIDEO Povestea tânărului german care s-a mutat în România pentru a promova turismul în satele din jurul Sibiului. „Aici se mai poate realiza ceva ce în vest nu mai este posibil”

Julius Fabini s-a născut și a crescut în Germania. În urmă cu patru ani a venit în țara noastră și a decis să nu o mai părăsească. De atunci, încercă să aducă turiști în satele din Transilvania și împreună cu o mână de oameni a creat inclusiv un traseu turistic care leagă 11 sate de la Viscri la Biertan. Întreaga poveste a germanului a fost publicată într-un reportaj Antena 3.

Scopul lui Julius este să aducă înapoi în sate tinerii care au plecat, dar și să încerce să atragă turiștii prin experiențele pe care le-a conceput împreună cu localnicii.

Cum a ajuns în România

Julius a ajuns în România în urmă cu patru ani. Spune că mediul rural are un potențial extraordinar de a atrage turiști.

„Am venit aici, în România, pentru că am văzut potențialul pe care îl are mediul rural, că aici sunt tradiții. În fiecare curte e ceva de descoperit. Oamenii sunt foarte, foarte drăguți", spune tânărul.

„Aici se mai poate realiza ceva ce în vest nu mai este posibil”

De la venirea sa în Transilvania, Julius a format imediat o mică echipă pentru a-i ajuta pe locuitorii din Copșa Mare, Biertan și alte nouă sate din apropiere să-și promoveze pe internet locurile, dar și produsele pe care aceștia le fac în propriile gospodării.

„Aici se mai poate realiza ceva ce în vest nu mai este posibil. În Germania s-a pierdut mult din biodiversitate, din obiceiuri, din tradiții, din toate", povestește Julius.

Încurajați de german și de echipa sa, sătenii au început deja să le ofere turiștilor o vacanță în satele din Transilvania: cazare, activități și mese copioase, preparate numai din ingrediente locale. Iar turiștii n-au întârziat să apară. Cei mai mulți dintre ei sunt străini.

O experiență pentru turiști

Reportajul surprinde și povestea Simonei Seciu care a venit în Copșa Mare în urmă cu câțiva ani. Sătenii au primit-o cu braţele deschise, iar pentru mulți dintre ei a început să facă pâine pe vatră, așa cum făceau pe vremuri oamenii satului.

„De fiecare dată când fac pâine, fac și mai mici, mai vin mamele cu copilași și sunt așa de bucuroși", spune femeia.

Julius și echipa lui sunt încrezători că lucrurile se vor așeza în micuța comunitate. Pentru asta lucrează zi de zi alături de săteni și toți cei care vor sa ajute satele din Transilvania.

Sursă foto: Julius Fabini/Facebook

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Emil

Acum 2 luni

Preblema romanilor si-a antenei3 e ca nu sunt cinstiti. Mint si au aplecare spre hotie si coruptie, nu spre turism onest si civilizat.
Raspunde

Daniel

Acum 2 luni

Du-te acasa ba italiene.

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus