Marţi,
04.10.2022
Innorat
Acum
12°C

Cal căzut într-o fântănă, salvat de pompierii sibieni. „Se zbătea cu ultimele puteri pentru a se elibera”

Cal căzut într-o fântănă, salvat de pompierii sibieni. „Se zbătea cu ultimele puteri pentru a se elibera”

Pompierii din Agnita au intervenit astăzi, 18 iulie, la salvarea unui cal care căzuse într-o fântână.

Stăpânii animalului au fost cei care au alertat pompierii. „Un început de săptămână ce părea unul obișnuit pentru o familie din localitatea Bârghiș s-a transformat dintr-o clipă în alta în panică și îngrijorare. Un geamăt parcă surd din depărtare a atras atenția unuia dintre membrii familiei care mergând spre zona din care se auzea zgomotul, a găsit calul istovit de puteri, căzut într-o fântână ce ii acoperea întregul corp. Vizibil rănit și în mare pericol, calul se zbătea cu ultimele puteri pentru a se elibera din fântână ce îi strângea corpul”, scriu cei de la ISU Sibiu.

Pompierii au ajuns în cel mai scurt timp, la locul evenimentului. Zece salvatori cu autospeciale de stingere și o autospecială SMURD din cadrul Stației Agnita, au evaluat situația existentă și au decis să intervină pentru spargerea marginilor din beton ale fântânii și extragerea pământului din jurul acesteia.

Sprijiniți de membrii SVSU Bârghiș cu un buldoexcavator, cu toții au contribuit la extragerea în siguranță a animalului și predarea acestuia către veterinar pentru evaluarea medicală.

„Bucuria misiunii îndeplinite a fost cu atât mai mare cu cât, norocosul animal este complet sănătos iar stăpânii acestuia, recunoscători salvatorilor”, mai scriu cei de la ISU Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus