Duminică,
02.10.2022
Cer Senin
Acum
15°C

Un singur dascăl din județul Sibiu a obținut 10 la titularizare

Un singur dascăl din județul Sibiu a obținut 10 la titularizare

Din cei 146 candidați la nivel național care au reușit să obțină nota zece la examenul de titularizare, unul singur este din județul Sibiu.

Prin comparație, în județele vecine există 5 note de zece în Mureș, patru în Brașov și câte două în Vâlcea și Alba. Mai mult decât atât, în județul Argeș s-au înregistrat 12 note de zece, iar la Cluj 16.

Cele mai multe note de zece sunt în următoarele județe: București (17), Cluj (16), Argeș (12), Bihor (10) și Dâmbovița și Iași (8).

Județele fără nicio medie de zece sunt următoarele: Bistrița Năsăud, Buzău, Călărași, Covasna, Gorj, Sălaj, Tulcea și Teleorman.

Reamintim că Ministerul Educației a publicat marți, 19 iulie, rezultatele obținute de cadrele didactice care au susținut în data de 13 iulie proba scrisă din cadrul concursului pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar - sesiunea 2022.

Rata notelor (inițiale) peste 7 (șapte) obținute de candidați este 48,68% (în creștere cu peste 4%, față de rezultatele consemnate anul trecut: 44,47%).

Rata notelor (inițiale) între 5 și 7 este de 32,91% (în scădere, comparativ cu anul trecut - 35,49%).

Din promoția curentă, 45,83% dintre candidați au obținut note inițiale peste 7 (șapte), procent superior cu peste 5% celui de anul trecut (40,63%).

146 de candidați au obținut nota 10 (130 în 2021), iar 11.948 de candidați au obținut note între 7 și 9,99.

În centrele de evaluare au fost notate 24.843 de lucrări, iar 19 lucrări au fost anulate în centrele de evaluare din motive care vizează nerespectarea metodologiei. Candidaţii eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă nu vor fi repartizaţi/nu vor putea ocupa posturi didactice/catedre în anul școlar 2022 - 2023.

Ce este exemenul de titularizare

Rezultatele finale se afişează la sediile inspectoratelor şcolare judeţene şi pe site-ul anterior menționat în data de 27 iulie.

Pentru a obţine statutul de titular, un candidat trebuie să obţină minimum nota 7 (şapte) atât la proba scrisă, cât şi la inspecţia specială la clasă/proba practică şi să fie repartizat pe un post didactic vacant publicat pentru angajarea pe perioadă nedeterminată. Nota la proba scrisă are o pondere de 75% din media de repartizare, iar nota la inspecţia specială la clasă sau la proba practică are o pondere de 25% din media de repartizare.

Citește și:

Cât costă o medie de 10 la Bacalaureat și Evaluare Națională. Administrația Sibiu, printre cele mai darnice

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 1100

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Profu

Acum 2 luni

Bravo, colegului nostru! Dar are post unde sa se titularizeze? Un post convenabil, nu...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus