Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Raed Arafat despre perioada de secetă: Vom asigura sprijinul la nevoie pentru apă menajeră, dar nu pentru apă potabilă

Raed Arafat despre perioada de secetă: Vom asigura sprijinul la nevoie pentru apă menajeră, dar nu pentru apă potabilă

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a anunţat miercuri că Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă poate ajuta populaţia afectată de secetă, prin livrarea de apă menajeră cu cisternele, însă nu şi apă potabilă.

"Pentru problema cu apa şi cu raţionalizarea apei sau cu lipsa apei în unele localităţi, vom asigura sprijinul la nevoie de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă pentru apă menajeră, dar nu pentru apă potabilă. Apa potabilă dacă va fi nevoie poate fi asigurată sub formă de apă îmbuteliată de către autorităţi şi, dacă este nevoie, se poate apela inclusiv la hotărâri ale Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Încă nu am ajuns la această situaţie să fie nevoie de aşa ceva, dar suntem atenţi la la acest aspect şi, dacă este vorba de lipsa de apă menajeră, putem sprijini, am mai făcut acest lucru. Pentru apă potabilă va trebui să apelăm la alte resurse, inclusiv la rezervele de stat, pentru asigurarea unor cantităţi în localităţile care necesită aşa ceva", a spus Arafat, într-o conferinţă de presă.

El a explicat că au mai fost situaţii în trecut când pompierii au ajutat populaţia prin distribuirea de apă, transportată cu cisternele, o parte fiind luate din mediul privat.

"Aici ne uităm nu numai la oameni, ci şi la animale. Acum un an sau doi, în unele zone, pompierii au asigurat apă pentru animalele care nu mai aveau apă", a precizat Arafat.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 964

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

Emil

Acum 1 an

Lăcomia fara măsură nu e buna.....Apa s-a dus in Marea Neagra după ce ati golit barajele sa faceți profit maxim pe energie ieftina....
Raspunde

Xxx

Acum 1 an

E f liniștitor mesajul! Poți să mori de sete liniștit cu gindul că totuși nu te îngroapă nespălat!!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus