Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Spitalul județean a inițiat o petiție pentru proiectul noului spital județean. ”Vrem spital, nu vrem scandal”

Spitalul județean a inițiat o petiție pentru proiectul noului spital județean. ”Vrem spital, nu vrem scandal”

Reprezentanții Spitalului clinic județean de urgență Sibiu anunță inițierea unei strângeri on-line de semnături pentru a determina autoritățile centrale să aloce cele 595 de milioane de euro estimate a fi necesare construirii noului spital județean Sibiu.

”Vrem spital, nu vrem scandal!” este motto-ul petiției on-line lansată de către reprezentanții celei mai mari unități medicale din județ. Unitate medicală pentru care, parțial, a fost proiectat un nou sediu la ieșirea din Sibiu, pe Calea Șurii Mici. Nou sediu pentru care Consiliul Județean Sibiu spera să primească finanțare prin Programul Național de Redresare și Reziliență și dintr-un împrumut accesat de la Banca Europeană de Investiții.

La finele săptămânii trecute, însă, printr-un proiect de hotărâre elaborat de Ministerul Sănătății, proiectul noului spital a fost exclus de la finanțare prin PNRR. Situația a generat o serie de critici la adresa conducerii CJ Sibiu și a liberalilor care au promovat proiectul. Daniela Cîmpean a reacționat, la fel, acid la adresa celor care au criticat apariția riscului ca proiectul să rămână finanțare.

„Sănătatea NU este politică! Sănătatea ESTE prioritate! Sănătatea nu trebuie să fie monedă de schimb pentru voturi, ci punctul central de interes al tuturor politicienilor, indiferent de culoarea partidului pe care îl reprezintă. Acum, mai mult ca oricând, avem nevoie de voi, cetățeni și politicieni, deopotrivă. E timpul să facem echipă, e timpul ca proiectul Spitalului nou să devină realitate”, scriu, acum, reprezentanții Spitalului județean în petiția lansată azi.

”Avem cu cine, n-avem cu ce”

”Noi vrem spital” este formularea cu care se încheie textul de prezentare al petiției. Ale cărei liste cu semnături vor fi trimise către București. ”Așadar, vom strânge semnături și le vom înainta tuturor factorilor de decizie care pot aloca fonduri și pot negocia pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu să se mute în casă nouă. Haideți să scriem istorie! Haideți să fim ctitorii viitorului sănătății sibiene!”, mai îndeamnă reprezentanții Spitalului.

Conducerea celei mai mari unități medicale din județ arată că funcționează în clădiri vechi și de 165 de ani. ”Indiferent câtă aparatură medicală de ultimă generație achiziționăm, indiferent de cât de mult investim în pereții construiți prin ordinul Împăratului Austriei, Franz Josef I, nu vom putea respecta niciodată circuite, spații și proceduri medicale în clădiri monumente istorice. Sibiul are cel mai matur proiect de construire a unui Spital nou.  O echipă întreagă de arhitecți, proiectanți, consultanți și specialiști și-au dat mâna și au creionat Spitalul viitorului. Părea că totul este pe direcție bună însă.... ne-am trezit că avem cu cine, dar n-avem cu ce!”, mai arată reprezentanții Spitalului Județean Sibiu.

Petiția inițiată de Spitalul județean Sibiu poate fi citită și semnată aici

Citește și Vor să dea bani să ajungă la toți, dar nu și la Sibiu! Noul spital județean, scos din PNRR de Ministerul Sănătății

Reacția Danielei Cîmpean după ce proiectul noului spital a fost scos din PNRR: ”Important este să taci atunci când trebuie!”

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

Koku

Acum 1 an

Mulțumim miticilor de bucale!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sibian integral

Acum 1 an

o sa o zic ne-ortodox: mars ma de aici. trebuia sa faceti petitia asta acum 10-15 ani nu sa inghititi mizeria in care lucrati, dar na, e greu sa ai coloana vertebrala intr-un sistem corupt. Sa nu mai spun ca manevra asta pare ceva menit sa loveasca la sentiment si pare orchestrata de doamna ce carmuieste consiliul judetean. mi-e greata de tot ce se intampla in judet, toti sunt varza
Raspunde

Ioana

Acum 1 an

Foarte bine! Trebuie făcută presiune la centru, altfel spitalul ramane in aer! Sper ca un numar cat mai mare de sibieni sa sustina acest demers!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Ion

Acum 1 an

Parca era totul clar , așa ne spunea supercompetenta de la CJ , precum și șefa Țurcan.
Raspunde

No Au

Acum 1 an

Să facem și noi cetățenii petiție. "Stop plantării pe funcții și angajării rudelor și apropiaților cu concursuri manevrate în SCJUS" Oare presa a scris vrodată despre încrengătura din TESA, cum s-au angajat rude de către șefi de la copii, frați, soții, cumnați, nore, fini, nași pe la birouri? Vă provoc să investigați gradele de rudenie între angajații de la județean, aveți sânge de jurnaliști independenți?
Raspunde

Iulian

Acum 1 an

Vremea aratatului cu degetul trebuie sa apună! Este datoria tuturor, mai ales a alesilor locali, sa faca toate demersurile posibile ca acest spital sa nu ramana in aer! Dacă PSD, USR, AUR și restul au timp de aratat cu degetul, au timp si sa isi miste fundul si sa vada cu ce pot ajuta la ridicarea Spitalului. Sanatatea nu este politica!
Raspunde

Tavi

Acum 1 an

Coagularea tuturor fortelor in jurul acestui proiect presupune decenta , bun simt, atasament fata de comunitate. Să sperăm că politicienii locali vor sprijini acest demers și că vor face tot posibilul, din funcțiile ce le ocupă, să ajute la ridicarea spitalului! Sănătatea nu are culoare politică!
Raspunde

Munteanu

Acum 1 an

La Bucuresti comunitatea s-a unit si a construit un spital cu bani privati. Noi nu putem sa ne unim nici macar cand nu ni se cer bani. Bine ca avem timp și nervi de certuri inutile. Poate totuși acest demers va arată ca si sibienii pot fi uniti. Aviz si politicienilor locali!
Raspunde

Super!

Acum 1 an

Felicitari pentru initiativa! Ar fi un mare act de bun simt ca și politicienii locali să sprijine si sa indemne la sprijinul acestui demers! Hai ca se poate!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus