Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
13°C

Reacția Danielei Cîmpean după ce proiectul noului spital a fost scos din PNRR: ”Important este să taci atunci când trebuie!”

Reacția Danielei Cîmpean după ce proiectul noului spital a fost scos din PNRR: ”Important este să taci atunci când trebuie!”

După apariția proiectului de hotărâre prin care este eliminată finanțarea prin PNRR pentru proiectul noului spital județean, Daniela Cîmpean, președinta CJ Sibiu, se plânge de criticile care au apărut în spațiul public. Și cere „nimic altceva” decât să fie întrebată de toți cei care se consideră importanți în comunitate cum poate fi ajutată.

Președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, a dat publicității un lung text în care susține că cei care nu sunt implicați în proiectul noului spital județean nu știu câte piedici au fost puse acestei inițiative. Piedici despre care spune că nu a vorbit până acum.

Cîmpean cataloghează criticile publice ca fiind doar o reacție a celor care doresc eșecul ei și al PNL Sibiu, o dorință pe care președinta CJ Sibiu o consideră mai mare decât cea a realizării efective a noului spital. ”Atâta doar că nefinanțarea spitalului și implicit nerealizarea lui nu este răul meu, al Danielei Cîmpean, al echipei mele sau al PNL Sibiu…”, continuă Daniela Cîmpean, pe Facebook.

Faptul că proiectul noului spital riscă să rămână fără finanțare prin PNRR – una din două surse de fonduri pe care CJ Sibiu se baza – este catalogat de către Câmpean ”o nouă provocare”. 

”Lăudători în presă”

Fără să enumere instituții de presă ori ziariști, Daniela Cîmpean se plânge și de criticile apărute inclusiv în Turnul Sfatului, și consideră că astfel de reacții critice nu fac parte din normalitatea unei democrații: președinta CJ Sibiu apreciază că reacțiile critice sunt opera celor care vor să blocheze la București proiectul noului spital și care influențează ziariștii să scrie împotriva ei.

Lansarea turului virtual al noului spital nu este o chestiune de marketing, dă asigurări Daniela Cîmpean, care se plânge acum de faptul că acest tur virtual nu a însemnat pentru toți politicienii și ziariștii locali o ”construcție a interesului comun, a unității în acțiune pentru binele public”. ”Un Nou Spital a fost și este prioritatea sibienilor dovedită de sondajele ultimilor 20 de ani. Și atunci, dacă sibienii vor asta, cum de nu ne unim pentru a îndeplini cerința lor?”, se întreabă Daniela Cîmpean, fără să explice de ce nu a apelat și la reprezentanții altor partide pentru a obține susținere pentru acest proiect.

”În viață este foarte important să te ridici și să spui ce trebuie, atunci când trebuie. Dar la fel de important este să taci atunci când trebuie!”, Daniela Cîmpean, președinta CJ Sibiu

Citește și Ce relevanță are pentru noi frecușul politic, doamnelor Cîmpean și Turcan?

”Nimic altceva”

Iar dacă Daniela Cîmpean nu a apelat la obținerea de sprijin politic din alte părți, o face acum. Tot prin intermediul Facebook-ului, unde anunță că așteaptă să fie întrebată cu ce poate fi ajutată și nimic altceva. ”Noul Spital Județean din Sibiu nu este doar ambiția mea, ci și a altor câteva sute de oameni care au muncit și muncesc pentru el. Mai presus decât atât, însă, este o necesitate pentru sute de mii de sibieni. Mă aștept, deci, în numele și al unora și al altora, ca politicienii, presa, toți cei care se consideră importanți pentru comunitate  să întrebe acum, cum pot să ajute. Nimic altceva!”, scrie Daniela Cîmpean, într-o postare pe care o redăm integral la finalul acestui text.

Președinta CJ Sibiu dă asigurări că va depune în continuare eforturi pentru realizarea noului spital județean, proiect inițiat în urmă cu aproape șase ani de instituția pe care o conduce. ”Niciunul dintre pașii de până azi nu a fost inutil, ba din contră! În momentul în care vom avea finanțarea, anii de până acum vor însemna ani economisiți din viitor. Fiindcă tot atâția ani ar fi durat documentațiile și după obținerea finanțării, ca și înaintea obținerii ei!”.

Exemplele de ”unitate” ale Danielei Cîmpean

După cum arătau atât reprezentanți ai partidelor din coaliția de guvernare, precum și din opoziție, conducerea Consiliului Județean Sibiu nu a apelat, până acum, la sprijin politic din alte partide pentru susținerea în fața autorităților centrale a proiectului noului spital.

Citește și Unde sunt banii pentru noul Spital județean Sibiu?

Iar ”unitatea în acțiune pentru binele public” invocată de președinta CJ Sibiu intră în contrast cu atitudinea liberalilor de acum doi ani, când, cu mare pompă, aceștia au organizat un eveniment de promovare a unui protocol cu Executivul României, protocol prin care se promitea asigurarea finanțării pentru noul spital. 

”Pot să afirm că această zi este o zi istorică. Aici se scrie istorie și peste câțiva ani, trei-patru, să venim și să vedem nu doar un panou, ci și spitalul”, rostea Daniela Cîmpean, în fața panoului informativ inaugurat tot atunci și pe care era prezentat proiectul noului spital.

La acel eveniment a fost invitată și primarul Sibiului, Astrid Fodor (singurul om politic sau reprezentant al autorităților locale și centrale din alt partid decât PNL), care nu doar că nu a fost invitată să ia cuvântul alături de liberalii aflați la acea vreme în funcții publice, dar a fost blocată și să ajungă în grupurile așezate pentru fotografiile oficiale.

Câteva ore mai târziu, la ședința de Consiliu județean în care era consfințită semnarea parteneriatului cu Guvernul, parteneriat de care actualul executiv nu mai ține cont, microfonul medicului Paul Porr, președintele FDGR la nivel național, a fost ”tăiat” atunci când a dorit să ia cuvântul în fața premierului din acea vreme, determinându-l să redacteze o scrisoare deschisă către Daniela Cîmpean, intitulată ”Brătianu s-ar întoarce în mormânt dacă ar vedea ce fac unii liberali de astăzi”. 

Citește și FOTO Șefii Guvernului au venit la Sibiu să promită noul spital județean. ”Este o zi istorică”

 

Redăm mai jos, integral, textul dat publicității de către Daniela Cîmpean, președinta CJ Sibiu

”Veștile despre posibilele criterii de finanțare a investițiilor din Sănătate mi-au făcut zilele acestea  o nouă demonstrație tristă, aceea a unor politicieni care și-au greșit misiunea și a unor membri ai comunității care-i vor (și fac?) binele doar din vorbe.

Suntem în fața unei provocări, fără doar și poate. Dar nu e prima! Pentru a aduce proiectul Noului Spital Județean la nivelul de astăzi am trecut prin multe altele. Ce-i drept, pe tot acest parcurs, ne-am cunoscut în mare parte aliații, dar și pe cei de la care nu ne putem aștepta la nimic bun.

Suntem în fața unei provocări care va testa din nou puterea reprezentanților administrației și a liderilor politici. Dar nici asta nu este prima oară. E greu pentru cei din afara acestui proiect să înțeleagă câte piedici s-au pus în realizarea lui. E greu în primul rând fiindcă noi nu am vorbit despre asta. Am reacționat la cele publice, la contrele referitoare la amplasament, la cele privind structura funcțională etc. Dar, în realitate, cei care făceau toate astea nu s-au limitat la atât! Au încercat sa blocheze proiectul la București, să pună bețe-n roate la autorități, practic să oprească această viitoare investiție. 

Autorii tuturor acestora și-au găsit, nu foarte greu, lăudători în presă și într-o parte a societății. Pentru ei, pentru toți, posibilul eșec al meu, al Consiliului Județean Sibiu, al PNL Sibiu valorează infinit mai mult decât realizarea noului Spital, iar asta am văzut, acum, din nou.

Asta și mai vechea tentație a bucuriei în fața răului altuia! 

Atâta doar că nefinanțarea spitalului și implicit nerealizarea lui nu este răul meu, al Danielei Cîmpean, al echipei mele sau al PNL Sibiu….

Am citit că mi se (sau ni se!) reproșează slăbiciune politică la nivel național. În realitate, parcurgerea tuturor etapelor de până acum în ciuda atâtor și atâtor  obstacole se datorează, pe lângă altele și forței politice. 

Am citit, de asemenea, că în loc să construim un spital pe teren, am construit unul virtual, pe internet.  Cu părere de rău, cei care spun asta nu au înțeles mare lucru din ceea ce am reușit să livrăm recent. Spitalul VR nu este un element de marketing, ci un mecanism în timpul procedurilor și de-a lungul realizării construcției. Dar, da! Spitalul VR a fost gata înaintea celui fizic. Este practica firească a tuturor proiectelor majore actuale peste tot în Europa!

Curios, însă, ca deși o bună parte din comunitate a înțeles, mulți din politică și o parte din presa nu au priceput ca Noul Spital ne-a dat ocazia unei alte construcții. Construcția interesului comun, a unității în acțiune pentru binele public. Un Nou Spital a fost și este prioritatea sibienilor dovedită de sondajele ultimilor 20 de ani. Și atunci, dacă sibienii vor asta, cum de nu ne unim pentru a îndeplini cerința lor? 

Contează atât de mult că este Daniela Cîmpean sau PNL la Consiliul  Județean? Contează asta mai mult decât realizarea efectivă a unui spital?  Mă întreb: toate contrele și satisfacția publică a unei noi greutăți în realizarea acestui proiect îi fac pe cei care le practică pesediști mai buni? Sau userișiti mai buni? Sau ziariști mai buni? Fiindcă sibieni mai buni mă îndoiesc că îi fac!

În viață este foarte important să te ridici și să spui ce trebuie, atunci când trebuie. Dar la fel de important este să taci atunci când trebuie!

Vom continua efortul nostru de realizare a Noului Spital Județean. Vom continua, în același timp, să investim în servicii de sănătate mai bune având alături în efortul nostru societatea  sibiană, medicii de bună credință și angajații din sistem care înțeleg care e menirea lor acolo. 

Vom continua din acest punct, bucurându-ne de aprecierea acelora care au înțeles ce și de ce am făcut până acum. Niciunul dintre pașii de până azi nu a fost inutil, ba din contră! În momentul în care vom avea finanțarea, anii de până acum vor însemna ani economisiți din viitor. Fiindcă tot atâția ani ar fi durat documentațiile și după obținerea finanțării, ca și înaintea obținerii ei!

Noul Spital Județean din Sibiu nu este doar ambiția mea, ci și a altor câteva sute de oameni care au muncit și muncesc pentru el. Mai presus decât atât, însă, este o necesitate pentru sute de mii de sibieni. Mă aștept, deci, în numele și al unora și al altora, ca politicienii, presa, toți cei care se consideră importanți pentru comunitate  să întrebe acum, cum pot să ajute. Nimic altceva!”

Citește și Vor să dea bani să ajungă la toți, dar nu și la Sibiu! Noul spital județean, scos din PNRR de Ministerul Sănătății

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

26 comentarii

Vivi Dragan

Acum 1 an

Acum doamna Campean chiar dumneavoastra ar trebui sa taceti. Nu am auzit nimic cand ati tradat PNL la ordinul lui tatuca Iohannis si ati facut alianta cu PSD. Asa ca taceti acum si suportati mizerile lui Trif care rade de dvs. si de toti care au crezut minciunile cu realizarea spitalului. Chiar credeati doamna ca Iohannis va permite realizarea unui obiectiv in Sibiu care sa nu fie legat de numele lui ? Nu ati fost doamna Campean decat niste unelte de care sa folosit Iohannis pentru a-si atinge scopurile si va lasat sa va faceti de ras atat dvs. cat si PNL Sibiu .
Raspunde

Maxim

Acum 1 an

Intelegem ca reactiile critice nu fac parte din normalitatea unei democratii, din normalitatea democratiei, face parte in acceptiunea dansei, acoperirea turnatorilor la securitate, linie "perfect aliniata" cu linia Bratienilor.
Raspunde

Ion

Acum 1 an

Concluzia din titlu: Important este ca nu se face nimic! Asa ca mucless!

Raspunde

Xxx

Acum 1 an

Chiar nu înțeleg care e problema? Avem tur virtual... avem proiect..la ce mai trebuie spital?????? E totul ok! Important era proiectul... realizarea lui chiar nu conta!!!! Acum vorbind serios... chiar ați crezut și credeți in toate .... proiectele astea???? Dar mîine poimâine vin alte alegeri...pe cît punem pariu că iar politicienii o sa vina cu ...proiecte pt a cere voturile celor care dintr o naivitate(sa nu zic alfel)...dusa la extrem chiar cred că votul lor contează?
Raspunde

V

Acum 1 an

Ai Presedentia, ai avut ministerul sanatatii, ai avut vicepremier, ai fost sef de partid, toti din Sibiu, si n-ai fost in stare sa finantezi un parlit de spital ,care apropos, va fi populat de acelasi personal medical. Asta inseamna sa fii impotent! O demisie de bun simt s-ar impune de urgenta.
Raspunde

Ptr Sibiu si sibieni

Acum 1 an

Avem inca. Hai doamnele, ca se poate. Taiati in doua proiectul: 1/2 pe POIM si 1/2 pe PNRR Sa moara haterii si misoginii. Si tradatorii
Raspunde

Serban

Acum 1 an

Da, vad ca te pricepi la spitale, probabil ai impresia ca un proiect precum un spital e ca un bloc de garsoniere, 1 an proiectare, 1 an ridicare. Nu ai cum in mai putin de 10 ani sa ridici un astfel de obiectiv. Sau ma rog, se poate, dar dupa nu primesti finantare pentru proiect ca nu este conform normativelor, sau mai grav, faci puscarie, ca nu ai respectat toti pasii. Dar repede faceti toti pe expertii.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Trotineta

Acum 1 an

Ceea ce românul nu înțelege de ani de zile este că NU SE VREA construcția de spitale de stat, și această rea-voință nu vine de la politicienii români în primul rând, tânjitori după un palmares electoral cu care să-și bage în pământ adversarii, reaua voință vine de la stăpânii lor. Ai noștri executanți sunt doar niște slugi obediente și dezgustătoare, ei sunt slujirea însăși, vorba psihopatului de Liiceanu. Așa că… nu vă mai mirați atât. Se întâmplă numai ceea ce se vrea să se întâmple. Atât. Nu vom avea spitale publice noi, nici acum nici peste 50 de ani, decât dacă ni le facem singuri. Dar pentru asta avem nevoie de: - ieșirea din UE - o clasă politică independentă - stoparea furtului din bani publici Câte dintre astea credeți că putem realiza?
Raspunde

Ela

Acum 1 an

Blah, blah, blah. Demisia!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Ganz

Acum 1 an

Spitalul se va face la Independenta, pe cele aproape 10 hectare. Cine e deștept, pricepe! Afara de Câmpeanu.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Emil

Acum 1 an

Tacerea hotilor valoreaza mai mult decat aurul.
Raspunde

JD Lassabyk

Acum 1 an

Spitalul este pentru oameni nu pentru Câmpean, Trif sau Iohannis... Dacă Rafila vrea să facă 25 spitale noi prin PNRR până în 2026, de ce a scos spitalul din Sibiu de la finanțare ? Fiindcă nu e promovat de PSD ? Este foarte grav când sănătatea oamenilor este condiționată politic !!!
Raspunde

Sandokan

Acum 1 an

Toate domeniile sunt conditionate politic: sanatatea, educatia, infrastructura, aglicultura, industria. De aia primul lucru pe care il fac cei care castiga alegerile e sa-si puna oameni la varful tuturor institutiilor. Si tot de aia majoritatea domeniilor sunt "praf". Nu-i intereseaza cat de priceput e omul, ci cat de multi bani poate sa aduca la partid.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Gigi

Acum 1 an

Doamna Campean in dulcele spirit pedelist, ne spune: "Ciocu mic ca acum noi suntem la putere ". După ce în două campanii electorale și-a însușit în nume personal și al PNL acest proiect și l-a tratat ca o unealtă de propagandă. După ce a respins și chiar depus eforturi de marginalizare a celorlalți(partide, investitori și Ong-uri) care și-au dorit să ajute la reușită acestui proiect. După ce au tocat banii județeni prin firmele căpușă peneliste pe studii, proiectare, randări și imagini vituale(trompetele propagandei PNL) acum când se vede eșecul total al investiției vrea să arunce hoitul incompetenți lui Campean, Bibu și Turcan în curtea celorlalte partide. Dacă nu tratau investiția în slujba intereselor de propagandă politică și de grupa mufat la finanțele județului acum spitalul era la un nivel avansat de construcție. Adevărul este că nu au vrut niciodată PNL să facă acest spital pentru că nu-i interesează ce vor cetățenii, ei sunt interesați doar din motive electorale dar și din cauză că au propus un proiect atât de megaloman(sa dea bine-n prezentările virtuale) încât nu sunt în stare să managerieze asa o investiție atât de mare din incompetență.
Raspunde

Muntean

Acum 1 an

Cu zvonuri și legende putem opera cu toții. Pe site-ul CJ sunt toți pașii și toată execuția bugetară a acestui proiect. Iar tot efortul și toți banii alocați de până acum riscă să fie degeaba dacă politicienii locali vor continua să bage strâmbe în loc să sprijine acest proiect!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Veronica Micle

Acum 1 an

Deși acestui oraș îi lipsește foarte mult un spital funcțional, nu pot să vă ascund cât de mult mă bucur pentru acest răsunător eșec al Consiliului Județean. Merită acest eșec cu vârf și îndesat. Pentru toate numirile în funcții publice de conducere în acest județ a unor nulități absolute (vezi Zoo Aeroportul Sibiu, vezi ITM etc.), pentru aroganța și îngamfarea cu care ne privesc pe noi cetățenii atunci când le amintim că ei sunt în slujba noastră și nu invers, MERITĂ CU VÂRF ȘI ÎNDESAT acest eșec. La mai mare CJ Sibiu!
Raspunde

Vali

Acum 1 an

Bravo, o atitudine tipic anti-constructiva, te bucuri de esecul PNL, in esenta te bucuri de banii, timpul, nervii si munca de mai multi ani a unor oameni. Si in esenta de risipa banului pulbic. Critica e buna, cat timp e constructiva, dar sa te bucuri de acest esec, inseamna ca te bucuri ca ramai fara spital. Si te miri ca Romania bate pasul pe loc...

Raspunde

Anca

Acum 1 an

Noroc cu astfel de atitudini! Foarte constructive, foarte benefice societatii! Toti sa comentam aiurea, putini sa facem ceva!

Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Cetateanul Gogu

Acum 1 an

In concluzie aceasta doamna Campean este 0 (zero) pentru Sibiu. In afara de raliu si motociclism ( poluare si zgomot) in centrul orasului nu am vazut nimic.

Raspunde

Mircea

Acum 1 an

Vorbești pe lângă, amesteci mere cu pere. Spitalul va fi ridicat, depinde și de celelalte formațiuni politice dacă preferă să bage strambe sau sa puna umarul pentru un proiect ce vizeaza binele tuturor!
Raspunde

Domnul Suciu

Acum 1 an

Dezamagirea doamnei Cimpean este justificata. Nu am vazut in toti anii astia nici macar o declaratie din partea PSD, USR, AUR sau orice alta formatiune (mai putin FDGR care a sustinut oarecum tacit) in sprijinul noului Spital. Iar acum isi freaca mainile bucurosi ca e posibil ca penelistilor “sa nu le iasa”. Cam asa fac ei politica! Cam asa ne reprezinta!
Raspunde

Victor

Acum 1 an

Este absolut jenanta atitudinea politicienilor. Bagă strâmbe, critică aiurea, dau in cap în loc sa ajute la ridicarea unui spital de care ar beneficia toti cetatenii. Cu ocazia acestui scandal vedem cu totii cat de mult le pasa celor din USR, AUR si MAI ALES PSD, de sibieni!
Raspunde

Mircea

Acum 1 an

Dezamagirea doamnei Cimpean este justificata. Nu am vazut in toti anii nici macar o declaratie din partea PSD, USR, FDGR sau orice alta formatiune in sprijinul noului Spital. Iar acum isi freaca mainile bucurosi ca e posibil ca penelistii să dea greș. Cam asa fac ei politica! Cam asa ne reprezinta!
Raspunde

Viorica

Acum 1 an

Un singur lucru lipseste din postarea Danielai Cimpean. Numele in clar : Trif, Sovaiala, trotinestii usr si cativa ziaristi de 50 de bani! Pentru ei esecul ar fi mult mai bun decat succesul, cu toate că întreaga comunitate are de pierdut!
Raspunde

Vali

Acum 1 an

Doar cine nu a construit in viata lui nimic isi imagineaza ca un spital se construieste in mai putin de zece ani, cu tot cu avize si proiecte. Incercati sa faceti un gard, mergeti la Primaria Sibiu si vedeti de ce aveti nevoie si cat dureaza. Si apoi intrebati iar de ce dureaza atata noul Spital….
Raspunde

Anca

Acum 1 an

Câtă răutate din partea oamenilor, voi chiar nu realizati ca va bucurati de o pierdere pentru acest judet? A venit PSD ci circul, a aruncat pastila in presa, presa pentru putin trafic si 2 like-uri a facut reclama la acest posibil esec, si toti aplaudam si hulim PNL in loc sa cautam solutii constructive!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus