Joi,
25.07.2024
Innorat
Acum
18°C

Autostrada Sibiu - Făgăraș: Începe licitația pentru proiectare și execuție

Autostrada Sibiu - Făgăraș: Începe licitația pentru proiectare și execuție

Documentațiile de atribuire pentru execuția lucrărilor la toate cele patru tronsoane ale Autostrăzii Sibiu - Făgăraș (68 km) au fost finalizate și se transmit vineri spre validare la Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP), anunță secretarul de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu pe pagina de facebook.

Traseul Autostrăzii Sibiu-Făgăraș pornește din dreptul localității Boița și se termină în apropierea Municipiului Făgăraș. Traseul trece adiacent de localitățile Turnu Roșu, Sebeșu de Jos, Racovița, Mârșa - Avrig, Porumbacu de Jos – Porumbacu de Sus, Sărata, Scoreiu, Carta, Arpașu de Jos, localități ce aparțin județului Sibiu și de localitățile Ucea de Jos – Ucea de Sus, Viștea de Jos – Viștea de Sus, Drăguș, Sâmbăta de Jos, Voila – Voivodeni, Dridif – Luța, Hurez, Municipiul Făgăraș și Ileni, din județul Brașov.

Citește și Guvernul aprobă din nou documentele pentru Autostrada Sibiu – Făgăraș. Lucrarea trebuia încheiată în 2023, conform declarațiilor ministrului Cuc din 2019

Citește și Tronsonul Boița – Avrig din autostrada Sibiu – Făgăraș, pregătit pentru licitație. Primii 14 din totalul de 68 de kilometri

Lungimea autostrăzii este de 68 km și este împărțită în 4 tronsoane:

Tronsonul 1 Boița (Autostrada Sibiu Pitești) – Avrig Mârșa (DJ105G) – 14,2 km

Lungime: 14,2 km

Durată de proiectare: 12 luni

Durată de execuție: 36 luni

Tronsonul 2 Avrig Mârșa (DJ105G) – Arpașu de Jos (DN1) – 19,9 km

Lungime: 19,9 km

Durată de proiectare: 12 luni

Durată de execuție: 36 luni

Tronsonul 3 Arpașu de Jos (DN1)  – Sâmbăta de Sus (DJ105B) – 17,6 km

Lungime: 17,6 km

Durată de proiectare: 12 luni

Durată de execuție: 36 luni

Tronsonul 4 Sâmbăta de Sus (DJ105B) – Municipiul Făgăraș/Drum de legătură cu DN1 – 16,26 km

Lungime: 16,2 km

Durată de proiectare: 12 luni

Durată de execuție: 36 luni

Valoarea totală a investiției este estimată la 7,5 miliarde de lei cu TVA.

Sectorul de Autostrada Sibiu – Făgaraș are o importanţă majoră în desfăşurarea traficului pe direcţia Coridorului IV Pan European, deoarece face parte dintr-un proiect mai amplu de conectivitate a infrastructurii rutiere la rețeaua de transport europeana TENT - Comprehensive, si anume intercoridorul Moldova - Transilvania, transmite CNAIR.

ANAP are la dispoziție maxim 10 zile, conform legii, pentru a finaliza verificarea documentațiilor de atribuire.

După validarea documentațiilor de atribuire, CNAIR va putea publica Anunturile de Participare aferente contractelor pentru proiectarea si executia lucrarilor, in cadrul carora se va stabili data de depunere a ofertelor.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Alex

Acum 2 ani

Insfarsit o veste buna.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus