Luni,
03.10.2022
Innorat
Acum
10°C

Primăria Sibiu: Se pot închiria, contra-cost, sălile de clasă, cele festive și de sport, terenurile de sport, internatele și cantinele școlare. S-au stabilit condițiile

Primăria Sibiu: Se pot închiria, contra-cost, sălile de clasă, cele festive și de sport, terenurile de sport, internatele și cantinele școlare. S-au stabilit condițiile

Administrația locală le va propune consilierilor la ședința de consiliu local din această lună un regulament prin care să se stabilească exact felul în care poate fi închiriată infrastructura școlară.

”Regulamentul privind ocuparea temporară a terenurilor şi a spaţiilor domeniului public al Municipiului Sibiu din incinta unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat” prevede că sălile de clasă, cele festive, și de sport, terenurile de sport, internatele și cantinele școlare pot fi închiriate contra-cost doar pentru evenimente care au în centrul lor școlarii.

”Terenurile şi spaţiile aparţinând domeniului public al Municipiului Sibiu din incinta unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat, pot fi ocupate ocazional, contracost, pe o perioadă determinată, până la un an de zile, după caz, fără licitaţie publică, numai pentru următoarele activităţi:

  1. Sălile de clasă şi sălile festive: pentru activităţi de învăţământ, social culturale şi sănătate destinate preşcolarilor, elevilor, studenţilor şi persoanelor fizice, toate organizate de persoane juridice.
  2. Sălile de sport şi terenurile de sport: pentru activităţi sportive destinate preşcolarilor, elevilor şi studenplor, desfăşurate de asociaţiile sportive/cluburile sportive şi instituţiile de învăţământ superior de stat.
  3. Internate şcolare: pentru cazarea elevilor, studenţilor, angajaţilor unităţilor de învăţământ şi sportivilor.
  4. Cantine şcolare: pentru activităţi festive, social culturale şi evenimente cu caracter educaţional desfăşurate de persoane juridice cu elevii din alte unităţi de învăţământ din Municipiul Sibiu”, se precizează în regulament.

Conform documentului, ”solicitantul are obligaţia de a achita anticipat taxa pentru ocuparea temporară a domeniului public, identificat la art.I, în conformitate cu Hotărârea Consiliului Local privind taxele şi impozitele pentru anul în curs, pentru toată perioada stabilită prin convenţie”.

Totodată, pe lângă chirie, solicitantul trebuie să plătească și contravaloarea utilităţilor consumate.

Subînchirierea imobilelor este interzisă iar dacă administrația realizează că are nevoie de imobile contractul poate fi reziliat ”în mod unilateral de către administrator, cu condiţia înştiinţării beneficiarului cu 5 zile înainte”.

De menționat este faptul că închirierea se poate face doar în situația în care situațiile nu sunt folosite de către școli, respectiv în perioada vacanțelor.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus