Miercuri,
28.09.2022
Innorat
Acum
14°C

VIDEO Viaductul de la Tălmăcel, cel mai înalt, aflat în construcție, aproape de finalizare. ”Mai sunt 2 segmente”

VIDEO Viaductul de la Tălmăcel, cel mai înalt, aflat în construcție, aproape de finalizare. ”Mai sunt 2 segmente”

Cel mai mare viaduct de autostradă care se construiește în prezent în România, viaductul de la Tălmăcel, este aproape de finalizare.  

La podul de circa 650 metri lungime, care ajunge la o înălțime de circa 30 de metri, se lucrează în ritm susținut, relatează Hotnews.

Podul este unul casetat, are 8 deschideri și a fost construit în consolă. În momentul de față e aproape complet realizat cu un singur modul care mai trebuie finalizat și unit la capete cu restul construcției.

Viaductul Tălmăcel este cel mai înalt pod aflat în construcție în prezent, însă nu este și cel mai înalt per total de pe rețeaua românească de autostrăzi. Recordul pentru cel mai înalt viaduct de autostradă din țară este și va fi deținut în continuare de viaductul Aciliu de pe autostrada Sibiu - Orăștie, un pod lung de 1.100 de metri și înalt de circa 80 de metri.

Ioan Adrian Gica ține un jurnal video cu lucrările de pe sectorul Sibiu – Boița, iar în ultimele imagini se poate observa că lucrările se apropie de finalizare.

”Ieri a fost turnat segmentul 10 la pila ax 30 pe sensul Sibiu la Tălmăcel. Asa cum ne-au obișnuit bravii muncitori ce lucrează cu multă dăruire la acest obiectiv, lucrările de turnare a betoanelor la segmentele acestui viaduct se apropie de final ,mai sunt 2 segmente până la finalizarea acestui tip de lucrări. Se lucrează susținut și la realizarea acostamentelor, acolo unde se toarnă și cele exterioare cât și cele interioare. De asemenea, au înaintat și cu activitatea de montare a sistemelor de protecție și siguranță .

În zona alunecării dinaintea Viaductului se lucrează susținut la umplerea și contactarea zidurilor de sprijin precum și la calea rutieră”, relatează Ioan Adrian Gica.

Citește și: ”Autostrada Sibiu-Pitești e toată în lucru”. Construcția întregii autostrăzi s-ar putea încheia peste 5 ani

Sursa foto: Captură video / Youtube, Ioan Adrian Gica

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus