Luni,
03.10.2022
Innorat
Acum
10°C

Controale în benzinăriile din Sibiu. Cele mai des întâlnite probleme

Controale în benzinăriile din Sibiu. Cele mai des întâlnite probleme

Inspectorii de muncă ai ITM Sibiu au descoperit 45 neconformități în urma celor 24 de controale efectuate la benzinării din județul Sibiu.

Controalele au avut loc în perioada 15 – 22 iulie și s-a avut în vedere verificarea modului în care sunt respectate cerințele minime pentru îmbunătățirea securității și protecția sănătății lucrătorilor, precum şi verificarea modului de respectare a prevederilor legale privind încheierea, modificarea, suspendarea și executarea contractelor individuale de muncă.

”Lipsă semnalizare guri rezervor, neactualizare document privind protecția împotriva exploziilor, nu se ține evidența completă a zonelor cu risc ridicat și specific, lipsă verificare ISCIR supapă de siguranta stație GPL, rastel metalic cu recipiente butelii neasigurat cu lacăt împotriva accesului neautorizat, lipsă fișe de instruire si aptitudine, nu este restricționat accesul la rezervoarele de carburant, lipsă autorizare ISCIR pentru operator GPL, autorizare interna RSTVI, lipsă notificare chimicale, controale medicale periodice  incomplete, gurile de alimentare cu combustibil nu sunt asigurate împotriva accesului persoanelor neautorizate, rastelul de depozitare a buteliilor cu gaz nu  este legat la centura de pământare, instruirea necorespunzatoare sunt cele mai frecvente deficienţe constatate în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă”, au explicat oficialii ITM Sibiu, într-un comunicat de presă.

În domeniul relațiilor de muncă, cele mai frecvente deficiențe sunt: transmitere întârziată a contractului individual de muncă în REVISAL, lipsă negociere contract colectiv de muncă, neinformare a inspectoratului teritorial de muncă referitor la munca de noapte, lipsă stabilire sporuri în contractul individual de muncă, lipsă repartizare program lucru, contract individual de muncă cu timp partial și multe altele.

Pentru neconformitățile depistate inspectorii de muncă au aplicat 45 de sancțiuni, din care 30 avertismente și două amenzi, în valoare totală de 9000 lei.

”Pentru remedierea neconformităților constatate în domeniul relațiilor de muncă, au fost dispuse 13 măsuri, iar în domeniul securității și sănătății în muncă, au fost dispuse 32 de măsuri, cu termene de îndeplinire precise. Măsurile dispuse de inspectorii de muncă au termene concrete de remediere a neconformităților constatate, iar aceștia vor monitoriza modul în care angajatorii îndeplinesc măsurile dispuse, la termenele scadente”, au mai transmis oficialii ITM Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 1073

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus