Miercuri,
29.11.2023
Light Intensity Drizzle
Acum
2°C

21 de piese ale Muzeului Astra vor fi restaurate cu ajutorul voluntarilor

21 de piese ale Muzeului Astra vor fi restaurate cu ajutorul voluntarilor

21 de piese din colecția Muzeului Asta vor fi restaurate cu ajutorul a 10 voluntari cu pregătire în domeniul patrimoniului din Spania, Canada, Chile, Taiwan, Statele Unite ale Americii, Croația și România.

În perioada 01 - 12 august 2022, Muzeul ASTRA, instituție ale cărei acțiuni sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu, organizează prin Centrul ASTRA pentru Patrimoniu a II-a ediție a workshop-ului de restaurare „Diversitate și complementaritate în restaurarea și valorizarea patrimoniului cultural”. Partener în acest eveniment este European Heritage Volunteers, transmit reprezentanții instituției printr-un comunicat de presă remis TS.

Deschiderea oficială a evenimentului a avut loc luni, 1 august 2022, de la ora 09:30, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, în cadrul ansamblului arhitectural Călinești Berbești – Călinești Ferești. 

Acțiunea dă curs educației în domeniul patrimoniului material și imaterial, promovând patrimoniul românesc la nivel mondial. Munca în acest domeniu creează punți inter- și transculturale, încurajează colaborarea, lucrul în echipă și educația muzeală în rândul tinerilor și viitorilor experți. De asemenea, educația non-formală și experiențială se înscriu în abordările educaționale contemporane, accelerând procesele de învățare într-un mediu profesional, interactiv și participativ.

În cadrul evenimentului vor participa 10 voluntari cu pregătire în domeniul patrimoniului din Spania, Canada, Chile, Taiwan, Statele Unite ale Americii, Croația și România. Se vor restaura 21 de piese pe suport piele-blană și pe suport textil din patrimoniul mobil aflat în colecția Muzeului ASTRA. 

În funcție de tipurile de degradări specifice fiecărui suport, se vor efectua operații de conservare-restaurare a obiectelor de patrimoniu. Intervențiile se vor desfăşura sub coordonarea specialiştilor în conservare - restaurare din cadrul Muzeului ASTRA.

Experiența practică va fi susținută de activităţi educative care să le permită participanţilor să interacționeze cu tradiţiile şi obiceiurile locale prin demostrațiile practice ale meșterilor populari.

În cadrul acestui eveniment va avea loc vizita documentară la Muzeul Țării Secașelor din Miercurea Sibiului.

Cele 21 de piese ce vor benefica de intervenții de specialitate pe perioada workshop-ului, vor face obiectul unei expoziții ce  va fi vernisată în data de 12 august 2022, ora 15:00, în cadrul ansamblului arhitectural Călinești Berbești – Călinești Ferești. 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus