Luni,
03.10.2022
Partial Noros
Acum
11°C

Grindeanu despre coloanele uriașe pe Valea Oltului: Știu de lucrări și știu câte înjurături își ia ministrul

Grindeanu despre coloanele uriașe pe Valea Oltului: Știu de lucrări și știu câte înjurături își ia ministrul

Cu ocazia semnării contractului pentru proiectarea și execuția lotului de autostradă Sibiu – Pitești, care va dura cinci ani, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a fost întrebat și despre coloanele uriașe de mașini pe Valea Oltului, din cauza lucrărilor de la Boița.

”Așa o obișnuință, ca cel puțin o dată pe lună sau o dată la două luni să merg cu mașina. Știu despre lucrările de pe Valea Oltului, acele lucrări de întreținere la poduri și podețe. Știu disconfortul și știu câte înjurături își ia ministrul și ministerul Transporturilor pe disconfortul pe care îl creează. Dar acele lucrări sunt necesare. Acele lucrări de întreținere sunt absolut necesare pentru că vin în urma unor expertize. Și perioada aceasta, chiar dacă provoacă acest disconfort, este cea mai propice pentru a se executa asemenea lucrări. Îl întreb pe domnul director de câteva ori pe săptămână cum stăm și cât de bine e monitorizată acea lucrare pe Valea Oltului? Repet, știu, am pățit-o eu, disconfortul pe care îl provoacă acest tip de lucrări. Îmi doresc ca această monitorizare să continue, să fie foarte strictă, pentru că nu trebuie să existe timpi morți, să vedem că lucrează câte doi, trei muncitori. CNAIR și DRDP Brașov monitorizează foarte atent”, a declarat Sorin Grindeanu.

Reamintim că ministrul Transporturilor a semnat luni contractul pentru execuţia lotului 3 al Autostrăzii Sibiu – Piteşti, între Cornetu şi Tigveni.

Ce lucrează muncitorii la intrare pe Valea Oltului, unde se formează coloane de mașini pe câțiva kilometri

Conform informaţiilor oferite de CNAIR, lotul dintre Cornetu şi Tigveni are o lungime de 37,4 kilometri şi este cel mai lung tronson al Autostrăzii de pe Valea Oltului. Valoarea se ridică la 5,3 miliarde lei fără TVA, iar perioada de proiectare este de 12 luni şi cea de execuţie este de 45 de luni. Intervalul de garanţie a lucrărilor ofertată este de 120 de luni.

Principalele lucrări ale acestei secţiuni sunt:

- 95 de poduri şi pasaje

- Tunel cu două galerii independente, în lungime de 1,7 km/galerie

- Nod rutier Cornetu şi Nod rutier Văleni

- Ecoduct în zona localităţii Călineşti

Secţiunea 3 (Cornetu-Tigveni) şi secţiunea 2 (Boiţa-Cornetu), au o lungime totală de 68,73 km şi formează tronsonul montan al autostrăzii Sibiu - Piteşti care va traversa efectiv Carpaţii.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

Till Eulenspiegel

Acum 2 luni

”Așa o obișnuință, ca cel puțin o dată pe lună sau o dată la două luni să merg cu mașina....''.Alt etern bugetar,cult in cap cit cuprinde !
Raspunde

Emil

Acum 2 luni

Elefanții lui Iohannis.
Raspunde

Papa di Gio

Acum 1 lună

Aceleași scuze,vechi ca Valea Oltului,faceți ceva concret îmbunătățiți stilul de lucru și de gândire....!!! Am trecut zilele trecute pe la Lugoj,Margina ,lotul acela neterminat ,dezastru de stat în trafic...sunteți din zonă d nle ministru ,când terminați lucrările??? Rușine mare,numai povești!!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus