Vineri,
23.02.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Incendiu la o pensiune din Brezoi, unde erau cazați 41 de copii și 10 adulți. 17 persoane, la spital

Incendiu la o pensiune din Brezoi, unde erau cazați 41 de copii și 10 adulți. 17 persoane, la spital

Mai mulţi copii cazaţi la o pensiune din Brezoi au ajuns, marţi dimineaţa, la spital, intoxicaţi cu monoxid de carbon şi cu atacuri de panică după ce, în camera în care se afla centrala termică a unităţii de cazare, a izbucnit un incendiu, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea.

Potrivit sursei citate, în momentul declanşării flăcărilor în clădire se aflau zeci de turişti, majoritatea minori, din cauza fumului degajat mulţi dintre ei rămânând captivi pe balcoane.

"Pompierii militari din cadrul ISU Vâlcea au fost solicitaţi în această dimineaţă, în jurul orei 03,40, pentru stingerea unui incendiu produs la o pensiune, în localitatea Brezoi, cartier Păscoaia, unde se aflau cazate 52 de persoane (41 de copii, 10 adulţi şi administratorul pensiunii). La scurt timp de la declanşarea incendiului, personalul de la locul de muncă şi ulterior pompierii au dispus evacuarea tuturor celor care se aflau în interior. Prin intervenţia promptă a pompierilor, au fost salvate 20 de persoane rămase captive pe balcoanele pensiunii, din cauza degajărilor mari de fum acumulat pe casa scării", a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Octavian Fulger, citat de Agerpres.

El a precizat că 16 copii şi un adult au fost transportaţi la spitalele din Brezoi şi Râmnicu Vâlcea, majoritatea cu atacuri de panică, pentru cinci dintre minori fiind necesară administrarea de oxigen după ce au inhalat fum.

Autorităţile au intervenit în zonă cu cinci autospeciale de stingere, un echipaj SMURD şi o autospecială de transport victime multiple, precum şi şapte ambulanţe ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă, intervenţia fiind încheiată după aproape o oră de la anunţarea evenimentului.

"Pe parcursul misiunii de stingere, din interior au fost evacuate şi două butelii, pericolul unei eventuale explozii fiind înlăturat. Până la lichidarea incendiului au ars materiale combustibile depozitate în camera centralei, pe o suprafaţă de 30 mp şi au fost degradate centrala termică şi instalaţia aferentă, instalaţia electrică, instalaţia de alimentare cu apă , diverse electrocasnice depozitate, tocăria camerei centralei şi pereţii interiori ai clădirii. Cercetările preliminare efectuate la faţa locului arată că incendiul s-ar fi declanşat în urma efectului termic al curentului electric, în urma suprasolicitării instalaţiei", a mai spus Octavian Fulger, potrivit sursei citate.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Emil

Acum 1 an

Din nou copiii cu părinți ignoranți precum in Colectiv sunt victimele crimei organizate institutionale falsificatoare de avize/autorizatii ISU.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus