Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Control judiciar pentru medicul de la Militar acuzat că a luat mită de la pacienți. Nu mai are voie să intre în spital

Control judiciar pentru medicul de la Militar acuzat că a luat mită de la pacienți.  Nu mai are voie să intre în spital

Medicul de la Spitalul Militar din Sibiu, acuzat că a luat mită în bani, alimente, băuturi alcoolice și alte servicii de la mai mulți pacienți, a fost pus joi sub control judiciar timp de 60 de zile.

Printre obligațiile impuse de instanță, acesta nu mai are voie să intre în incinta Spitalului Militar de Urgență „dr. Alexandru Augustin” din Sibiu şi să exercite funcţia de medic în cadrul aceluiași spital. De asemenea i s-a impus să nu se aproprie şi să nu comunice în nicio cale, direct sau indirect, cu persoanele care au formulat denunţurile, cu martorii sau cu membrii familiilor acestora, transmite prim procurorul Ion Veștemean, în calitate de purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

"Prin ordonanţa procurorului din 04.08.2022, faţă de inculpatul medic în cadrul Spitalului Militar de Urgență „dr. Alexandru Augustin” din Sibiu s-a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 04.08.2022, până la data de 02.10.2022 inclusiv," informează sursa citată.

Inculpatului îi revin următoarele obligaţii:

a)    să se prezinte la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu sau la Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Sibiu ori de câte ori este chemat;

b)    să informeze de îndată Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu sau Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Sibiu cu privire la schimbarea locuinţei;

c)     să se prezinte la Poliţia Municipiului Sibiu, instituţie desemnată cu supravegherea inculpatului, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat;

d)    să nu părăsească ţara decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului competent;

e)    să nu se aproprie şi să nu comunice în nicio cale, direct sau indirect, cu persoanele care au formulat denunţurile , cu martorii sau cu membrii familiilor acestora; 

f)      să nu se deplaseze în incinta Spitalului Militar de Urgență „dr. Alexandru Augustin” din Sibiu şi să nu exercite funcţia de medic în cadrul Spitalului Militar de Urgență „dr. Alexandru Augustin” din Sibiu;

g)    să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme. 

Pe parcursul cercetărilor, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu şi lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul D.G.A. – Serviciul Județean Anticorupție Sibiu au beneficiat şi de sprijinul I.G.P.R. - Brigada Operaţiuni Speciale Alba Iulia şi I.P.J. Sibiu – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice. 

Dosarul penal a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu în 29 martie 2022, în urma a două denunțuri înregistrate la D.G.A. – Serviciul Județean Anticorupție Sibiu.

Citește și Parchet: un medic de la spitalul Militar din Sibiu a cerut mită de la pacienți: bani, alimente, băuturi alcoolice și alte servicii

În perioada martie 2022 - mai 2022, medicul în vârstă de 68 de ani, a pretins şi primit de la 6 pacienţi sume de bani în cuantum total de 1100 de lei, precum şi prestări de servicii întreţinere spaţii verzi, dar şi produse alimentare şi băuturi alcoolice, toate remise cu titlu de mită, în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor sale de serviciu, respectiv de îndeplinire a actului medical.

Prin ordonanța procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, jud. Sibiu, din data de 29 martie, s-a dispus începerea urmăririi penale „in rem” cu privire la săvârșirea infracțiunilor de dare de mită, respectiv luare de mită, extinzându-se apoi urmărirea penală prin mai multe ordonanţe din data de 25 iunie cu privire la noi fapte de corupţie.

În 1 august s-a dispus efectuarea în continuarea a urmăririi penale față de suspect, iar în 3 august  s-a dispus reţinerea suspectului pentru o perioadă de 24 ore.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

7 comentarii

Veo

Acum 1 an

Pe la Spitalul Județean Sibiu cam pe când niște controale serioase, pe bune?! Se fac niște manevre la angajări de ți se ridică părul! Cum își închipuie cineva că subiectele de examen nu ajung la cine trebuie, cum? Adică un minim de prevenție anti-corupție nu există! Dacă nu ajung rudele, afinii, vecinii, prietenii nu se mai face concurs. Toți de la birouri de acolo știu înainte de concursuri cine vine? Cum? Simplu! Trebuie doar să gandești și vin răspunsurile!
Raspunde

Dan

Acum 1 an

Angajările ca angajările dar dosarele de pensie ptr cadre militare cu boli inventate de medici în schimbul unor sume în euro care de multe ori nu sunt foarte mici

Raspunde

Niculae

Acum 1 an

Stiu pe cineva care a luat credit ca sa poata faca o operatie. Foarte trist.
Raspunde

Emil

Acum 1 an

De parca magistratii nu se trateaza la SM.
Raspunde

Pro adevăr

Acum 1 an

Cine este personajul? de ce nu i se dă numele???

Raspunde

Raie

Acum 1 an

Cei care primesc mita se numesc mEDICI ? (au si grade...) Haideti sa facem o lista cu medicii din Sibiu care primesc mita,cu suma/afectiune...,ar servi ca indrumator si poate ar reduce numarul nesimtitilor in halate albe,prost pregatiti,aroganti... Ce face ULBS.... Absolventii din Sibiu sa poata fi angajati in judet dupa un stagiu de min.10 ani in afara judetului !!!

Raspunde

Cetateanul Gogu

Acum 1 an

De ce nu dati numele acelui doctor? Sta 60 zile sub control judiciar intre timp se ”rezolva” cazul si va profesa in continuare in acel spital.

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus