Miercuri,
10.08.2022
Ploi Scurte
Acum
18°C

Ministerul Afacerilor Externe a emis atenţionare de călătorie pentru Islanda - erupţii vulcanice în peninsula Reykjanes

Ministerul Afacerilor Externe a emis atenţionare de călătorie pentru Islanda - erupţii vulcanice în peninsula Reykjanes

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Islanda despre apariţia unei erupţii vulcanice în proximitatea oraşului Grindavik, din peninsula Reykjanes, în sud-vestul ţării, anunță Agerpres.

Din cauza activităţii seismice crescute, a situaţiei incerte şi a posibilităţii degajării de gaze periculoase, autorităţile islandeze recomandă cu insistenţă să nu se viziteze locul erupţiei şi să se evite zonele cu risc de alunecări de teren şi căderi de pietre. Sfaturile şi instrucţiunile autorităţilor islandeze sunt disponibile, în limba engleză, la safetravel.is, precizează MAE.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Copenhaga: +4539407177, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi numărul de telefon de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Regatul Danemarcei şi Republica Islanda: +4527355537.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet en.vedur.is, twitter.com/Vedurstofan, copenhaga.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă", care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie. 

Foto: digi24

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus