Sâmbătă,
13.08.2022
Cer Senin
Acum
19°C

Un fost oficial chinez, condamnat la închisoare pe viaţă pentru luare de mită

Un fost oficial chinez, condamnat la închisoare pe viaţă pentru luare de mită

Un fost director adjunct al unui important parc naţional din China a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru că a acceptat mită în valoare de aproape 90 de milioane de yuani (13,3 milioane de dolari), a decis vineri un tribunal din provincia chineză Heilongjiang (nord-est), relatează Reuters, citat de Agerpres.

Instanţa a hotărât ca lui Jing Dongwen, fostul director adjunct al Parcului Naţional de Nord-Est pentru Tigri şi Leoparzi din provinciile Jilin şi Heilongjiang, să i se retragă drepturile politice pe viaţă şi să îi fie confiscate toate bunurile.

Decizia reprezintă o condamnare rară a unui oficial chinez în domeniul conservării mediului.

Jing Dongwen, un fost director adjunct al Administraţiei Naţionale pentru Silvicultură şi Păşunat, a "profitat de poziţia sa" deţinută din martie 2000 până în iunie 2013, pentru a accepta mită în domeniul "achiziţiilor de lemn şi contractării proiectelor".

"Jing Dongwen, ca funcţionar de stat, a profitat de poziţia sa pentru a obţine beneficii pentru alţii şi a acceptat în mod ilegal proprietăţi a căror valoare se ridică la o sumă extrem de mare, iar comportamentul lui a constituit infracţiunea de luare de mită", a mai spus instanţa.

Parcul Naţional de Nord-Est pentru Tigri şi Leoparzi a început ca un proiect pilot în ianuarie 2017 şi acoperă o suprafaţă de 14.000 de km pătraţi, conform guvernului.

China încearcă să creeze mai multe parcuri naţionale pentru o mai bună conservare a mediului după ce exploatarea lemnului şi mineritul au condus aproape la extincţia tigrilor siberieni şi a leoparzilor amur, răspândiţi în nord-estul Chinei. 

foto depositphotos.com

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 479

Comentarii

1 comentarii

Emil

Acum 6 zile

China si-a purificat moral functiile publice.

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus