Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

VIDEO Actualizare: Incendiul de la granița cu județul Sibiu a fost lichidat. Au ars 3 ha de vegetație și pădure tânără de conifere

VIDEO Actualizare: Incendiul de la granița cu județul Sibiu a fost lichidat. Au ars 3 ha de vegetație și pădure tânără de conifere

Actualizare 7 august, oar 17.10: Incendiul de vegetație alpină a fost lichidat. Pompierii anunță că a fost afectată o suprafață de cca 3 ha de vegetație, litieră și pădure tânără de conifere.

Actualizare 7 august: Pompieri vâlceni transmit că incendiul se manifestă în continuare pe circa 3 hectare. A fost solicitat sprijin aerian de la MApN cu două aeronave de tip spartan adaptate pentru astfel de operațiuni, cu ajutorul cărora se aruncă substanțe de stingere. În acest moment Incendiul este localizat. Arde vegetația uscată.

Actualizare 6 august: Pompierii din județul Vâlcea transmit că în acest moment se actionează pentru stingerea incendiului cu ajutorul unei aeronave pusă la dispoziție de MaPN.

Aeronava lansează încărcătura de substanțe de stingere asupra incendiului, stingând o parte dintre focare.

Știre inițială: Un incendiu de vegetație alpină a izbucnit ieri, 5 august, în zona Câineni – Izvorul Alb, județul Vâlcea, anunță reprezentanții ISU Vâlcea. Focul se manifestă pe o suprafață de aproximativ 3 hectare și nu a fost stins până la această oră. Locația este aproape de județul Sibiu, spre vârful Suru. 

Incendiul se manifesta în Punctul Izvorul alb, pe o suprafață estimată la 3 ha. Pompierii transmit că ard buturugile dintre brazi și vegetația uscată cu posibilitatea de extindere spre coama muntelui, în zona golului alpin. „Echipele de pompieri au ținut incendiul sub supraveghere pe timpul nopții, operațiunea de stingere fiind reluata în această dimineață după ivirea zorilor. Pe lângă forțele existente la locul incendiului, în această dimineață se suplimentează forțele cu 38 de pompieri”, au transmis pompierii.

Deși, inițial, pompierii au menționat și sprijin aerian, până la această oră nu s-a menționat o astfel de intervenție.

Știre în curs de actualizare

Locatie

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus