Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Emil, ambulanțierul sibian care a intrat în flăcări pentru pacient: „A fost o reacție normală, adrenalina de moment”

Emil, ambulanțierul sibian care a intrat în flăcări pentru pacient: „A fost o reacție normală, adrenalina de moment”

Emil Dădăcus are 45 de ani, iar de cinci ani este ambulanțier. Pentru el, ziua de 11 august va rămâne una memorabilă pentru că a reușit să salveze o viață. Fără să stea prea mult pe gânduri a spart un geam și a intrat într-o casă de unde a salvat un bărbat în vârstă de 55 de ani, răpus de fumul dens.

În cursul zilei de astăzi, 11 august, în urma unui apel la 112, dispeceratul unic a trimis de urgență un echipaj de tip B, de la SAJ Cisnădie, în localitate, la un incendiu care se manifesta la o casă.

Citește și: „Actualizare. Incendiu în Cisnădie: un ambulanțier a intrat în casa în flăcări și a salvat un bărbat

În momentul sosirii, echipajul SAJ a fost informat de o femeie care se autoevacuase din imobil că tatăl ei este încă în casă. În acel moment, ambulanțierul a spart un geam și dând dovadă de curaj și stăpânire de sine a întrat în imobilul aflat in flăcări și a evacuat bărbatul în stare de inconștiență, pe brațe, fiind ajutat de un vecin și o colegă de lucru, Mirela Toader-Seciu.

„Incendii de o asemenea anvergură nu am avut niciodată. Când am ajuns acolo era fata victimei în stradă, plângea, striga la noi să o ajutăm pentru că tatăl ei era înăuntru, era într-o cameră în spatele clădirii în curte, la parter. I-am văzut piciorul prin geam. Era un fum dens, negru. Am forțat geamul, l-am luat în brațe, și am reușit să-l scot pe pervaz. M-a ajutat colega mea și mai era un vecin acolo care m-a ajutat și am reușit să ies și eu la timp”, a declarat bărbatul pentru Turnul Sfatului.

Victima în vârstă de 55 ani aflată în stare de inconștiență a fost preluată de către un echipaj Smurd  C1 și transportat intubat la UPU Sibiu. După ce a scos victima din casă, geamurile clădirii au explodat.

„A fost o reacție normală, adrenalina de moment. A fost una dintre cele mai intense intervenții, colega mea m-a ajutat enorm, am făcut o echipă bună. Acum am plecat direct la Păltiniș, la un copil traumatizat critic, căzut cu bicicleta”, a mai spus Emil pentru Turnul Sfatului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

Corbul

Acum 1 an

Mulțumim!
Raspunde

Alice

Acum 1 an

Mulțumim dragilor pentru tot ce faceți pentru noi. Să vă dea Dumnezeu sănătate multă!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus