Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Servicii sociale la domiciliu pentru vârstnicii din comuna Loamneș

Servicii sociale la domiciliu pentru vârstnicii din comuna Loamneș

Primăria comunei Loamneș continuă să fie alături de persoanele vârstnice prin servicii de asistență la domiciliu. Totul a început printr-un proiect finanțat din fonduri europene în urmă cu zece ani, proiect pe care administrația a decis să-l continue din bugetul local și care este implementat și în prezent.

Este vorba despre mai multe asistente sociale care vizitează vârstnicii din Hașag, Loamneș, Mândra, Alămor și îi ajută cu activități pe care aceștia nu le pot desfășura singuri.

„Am avut un proiect pe fonduri europene care a început în 2012 și s-a încheiat în 2017. Proiectul a funcțional foarte bine și ne-am dat seama că sunt foarte multe persoane vârstnice care au nevoie de cineva care să-i ajute, să-i consilieze. Am continuat proiectul din bugetul local și funcționează în continuare”, spune Maria Greavu, primarul din comuna Loamneș.

Văzând bucuria vârstnicilor, primăria a decis să finanțeze în continuare proiectul și să fie alături de persoanele care au nevoie de aceste servicii.

„Se duc la persoanele vârstnice și le ajută, le aduc cumpărături, le iau rețetele de la medic, le duc medicamentele, pentru ei contează enorm aceste lucruri. Sunt persoane în vârstă, care au rămas singure, inclusiv faptul că se duc și stau de vorbă cu ei este un lucru minunat pentru aceștia”, mai spune primarul comunei din Loamneș.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus