Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Debit crescut pe Cibin din cauza unor lucrări la baraj. Populația avertizată să nu stea în zona albiei

Debit crescut pe Cibin din cauza unor lucrări la baraj. Populația avertizată să nu stea în zona albiei

Din cauza unor lucrări efectuate la barajul de acumulare de la Gura Râului, debitul pe râul Cibin va crește simțitor mâine, motiv pentru care populația este avertizată să nu se apropie de albie.

Anunțul a fost făcut de primăria comunei Cristian, care a primit o informare pe această temă de la specialiștii Apelor Române.

”Urmare a adresei cu nr. 13646/23.08.2022 de la Administrația Națională ”Apele Române”, vă anunțăm că în data de 25.08.2022, între orele 10:00 și 12:00 la barajul de acumulare din Gura Râului se vor efectua lucrări de mentenanță, ceea ce va duce la creșteri de debite pe râul Cibin.

Vă rugăm să nu staționați în albia râului și în zona de protecție a cursului de apă pentru a evita orice fel de probleme”, au transmis oficialii primăriei.

Reamintim că în ultimele zile întreg județul Sibiu a fost vizat de mai multe avertizări meteorologie de tip cod galben de ploi, precipitațiile căzute recent, mai ales în zona de munte, fiind semnificative.

De asemenea, directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Sibiu, Liviu Tudor, a declarat vara aceasta pentru Turnul Sfatului că barajul de la Gura Râului este aproape plin și că nu există probleme legate de alimentarea cu apă a populației.

”În acest moment avem în barajul de la Gura Râului peste 12 milioane de metri cubi de apă, ceea ce reprezintă peste 80% din capacitatea totală a barajului. Să nu mai intre niciun fel de debit în baraj și tot vom putea asigura alimentarea cu apă pentru o lungă perioadă de timp, de aici înainte. La Sibiu nu avem niciun fel de probleme legate de alimentarea cu apă”, spunea luna trecută directorul SGA Sibiu.

VIDEO – Cum a ajuns „ștrandul” preferat al sibienilor groapă de gunoi. „Zona poate fi ușor considerată un risc ecologic și de sănătate publică”

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 2502

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus